So Alive Music Conference се завръща с второ още по-вълнуващо издание


So Alive Music Conference се завръща с второ още по-вълнуващо издание

1006

So Alive Music Conference (SAMC) се завръща в София от 2 до 4 октомври, за да продължи своята мисия – да бъде мост между музикалните таланти на Балканите и лидерите на музикалната индустрия в световен мащаб.

На ключови локации в центъра на столицата, а именно - Sofia Live Club, Mixtape 5, City Stage и Театър "Азарян" (зала 2 на НДК), ще се проведат вълнуващи концерти, семинари и панелни дискусии, които ще създадат среда за обмяна на опит и достигане до нови хоризонти за развитие.

След миналогодишния успех на събитието, в което взеха участие влиятелни фигури като д-р Матю Ноулс, Дейвид Фрик и Уил Пейдж, SAMC 2024 си поставя за цел да надгради второто си издание, като предостави още повече възможности за срещи с най-големите световни музикални лейбъли и организации.

Първите влиятелни личности, които ще вземат участие в конферентната част на събитието, са ирландският музикант, критик и автор д-р Мартин Кланси, българският автор и носител на награда "Букър" Георги Господинов, Томас Голубич – музикален супервайзър, диджей и звукозаписен продуцент, четирикратно номиниран за награда "Еми" и двукратно за "Грами", както и основателят и изпълнителен директор на водещата промоутърска компания - "Фест Тийм" Стефан Еленков, българският еврокомисар Илиана Иванова и многократно награждавания композитор на музика за видеоигри Борислав Славов.

Отличителен тази година ще бъде фокусът на дискусиите, които ще се ориентират около темата за експоненциалното развитие на технологиите и изкуствения интелект и отражението му върху света на изкуството и музиката. Създавайки поле за изследване на актуалното и не съвсем предвидимия му ефект върху индустрията, ще бъдат търсени отговори на въпроси като Как изкуственият интелект ще промени творческия процес? Какви нови възможности и предизвикателства ще възникнат за артистите и професионалистите в индустрията? Как напредъкът в технологиите ще повлияе върху фестивалите и концертите на живо и какви нови технологии, холограми и механизми могат да се появят за тези критични области на индустрията?

Българската певица, музикален мениджър и основател на музикалната конференция So Alive, Рут Колева, кани представители на българската музикална индустрия да се включат в разговора: "Ние стоим на кръстопът, където технологиите и творчеството се пресичат по-дълбоко от всякога. Музикалната конференция So Alive е идеалната платформа за изследване на тези промени, за разбиране на последиците от тях и за съвместно оформяне на бъдещето на нашата индустрия. Призовавам всички български музикални професионалисти да участват, да споделят своите прозрения и да станат част от това трансформиращо пътуване".

Допълнителна информация - на:

alive@soalivemusicconference.com

https://www.soalivemusicconference.com.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички