Sofia Singer Songwriter Fest 2022 събира ценители на музиката и поезията през уикенда


Sofia Singer Songwriter Fest 2022 събира ценители на музиката и поезията през уикенда

1819

Шестото издание на фестивала за автори-изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest 2022 събира 12 талантливи артисти от България, Сърбия, Нидерландия и Великобритания в столичния клуб 1857 тази събота и неделя от 17.00 до 20.30 часа.

Те ще изпълнят по две авторски песни и една на Пол Маккартни. През 2022-та легендарният член на Битълс навършва 80 години .За големия финал е планирано групово изпълнение на емблематичната песен на Ливърпулския квартет "Let It Be", написана от Биг Мака.

Тричленно жури в състав Пламен Сивов (Точка БГ), Васко Громков (БНТ) и специален гост от чужбина Предраг Йованович (Сърбия) ще оценява изпълненията по следните критерии: музика, текст, вокални умения, инструментални умения и сценично присъствие. В дните на фестивала рецитал ще изнесе призьор от предишно издание, както и кънтри групата Lilly Of The West, която ще представи нов албум.

Сър Пол Маккартни е водеща личност в Битълс от самото създаване на състава. Той е текстописец и основен композитор в групата, заедно с Джон Ленън. Този тандем ражда над 50 златни хита. След разпадането на формацията Маккартни продължава с успешна солова кариера и като водач на състава Уингс. Записан е в книгата на рекордите на Гинес като най-успелия композитор в историята на популярната музика. През 1997 г. получава рицарско звание. Носител е на 16 статуетки с награда "Грами".

Участниците в програмата:
1. Луис Ван Схайк (NL)
2. Roy Sturn (Цветан Влайков)
3. Robert Clamp (UK)
4. Деян Василев
5. Деян Каменов (Дидо)
6. Никола Драшков
7. Ненад Дошенович (Сърбия)
8. Благовест Зерлиев
9. Айа М. Роуз (Словения)
10. Станимира Тенева
11. Ани Лилова
12. Ива Янкулова

Заповядайте в хубава и приятна атмосфера на акустична музика и поезия, покани Лили Друмева О’Райли, знаковата фронтдама на Lilly Of The West.

Вход свободен.

Събитието във Фейсбук - ТУК

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички