Спечели книгата Седемте изкушения на Златният Орфей!


Спечели книгата Седемте изкушения на Златният Орфей!

4534

"Спечели с MySound.bg" продължава.

И този път залогът - за участие в "Голямото лятно четене", изкушава.

Както вече анонсирахме, ще опитаме да задържим плажното ви настроение с още "аналогови" страници, които си заслужават.

Един късметлия ще се сдобие с книгата на Владимир Гаджев "Седемте изкушения на Златният Орфей", която се появи в каталога на издателство "Изток- Запад".

Името на щастливеца ще бъде изтеглено на принципа на томболата в редакцията сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:   

С части от коя своя книга Владимир Гаджев участва в многотомната поредица "История на джаза по света" на Колумбийския университет в Ню Йорк?

Краен срок на участие - 00.00 ч. на 30 септември.

Очакваме на:

ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/ Gadjev

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Верния отговор, както винаги, можете да откриете MySound.bg!

Успех на всички!     

Както подсказва заглавието, произведението (корицата на снимката) е посветено на един от най-значимите наши форуми за развитието на развлекателния музикален жанр - "Златният Орфей".

Владимир Стоянов Гаджев е български музикален критик и журналист - един от пионерите на новото българско "джаззнание". От началото на професионалната си кариера през 60-е години, Гаджев следи отблизо възраждането, развитието и проблемите на българския джаз. Той е дългогодишен кореспондент на специализирани музикални списания в Германия, Чехословакия и Полша (Jazz Forum). Преподава социология на музиката и история на джаза в Нов български университет. Автор е на множество оперативни критики и проблемни статии върху съвременния български джаз, както и на множество портрети на творци в тази област.

Германското издателство Konemann и българското "Кибеа" отпечатаха за разпространение в цял свят неговата "Илюстрована енциклопедия на музикалните инструменти по света" (художник Антон Радевски) през 2000.

През 2004 издателското ателие "Анго Боянов" даде път на книгата му A Love Supremeеселин Николов и неговите Бели, зелени и червени) – първият системен труд за изтъкнат български джазмен.

Друга книга на автора - "Джазът в България. Българите в джаза" (+CD), се появи отново чрез издателство "Изток-Запад" през 2010.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички