Спечели покана за концерта на Manhattan Transfer в София!


Спечели покана за концерта на Manhattan Transfer в София!

5221

Както обещахме: любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" продължава.

"София Мюзик Ентърпрайсис" и MySound.bg дават уникалната възможност трима от вас да се сдобият с покана за концерта на Манхатън Трансфър (The Manhattan Transfer).

Знаменитата вокална формация ще пее в зала 1 на НДК на 5 ноември, събота. Изявата е организирана по повод 30-годишнината от създаването на НДК в афиша на традиционния фестивал "Мюзик Джем" (Music Jam).

Имената на късметлиитe ще бъдат изтеглени на принципа на томболата в редакцията.

Единственото, което трябва да направите, за да се пробвате в надпреварата, е да отговорите правилно на следния въпрос до 18.00 часа на 3 ноември.

През коя година са сформирани Manhattan Transfrer?

Очакваме на: ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/ Manhattan

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Верния отговор, както винаги, можете да откриете MySound.bg!

Успех на всички!

Манхатън Трансфър докосват сърцата на публиката по цял свят с въздействащи вокали над четири десетилетия. Изключително успешната кариера на музикантите е плод на дългогодишен опит, много труд и постоянство.

Тим Хаузър, Алън Пол, Джанис Сийгъл и Лоръл Мейс стават изключително популярни в най-актуалните джаз клубове на Ню Йорк още в средата на 70-е. На едно от участията си са забелязани от собственика на "Атлантик Рекърдс", Ахмед Ертегюн, и това става предпоставка за дългогодишни договорни взаимоотношения с лейбъла. Първият запис на Манхатън Трансфър е на парчето "Operator", госпъл мелодия от 50-е години, която достига до № 22 в класацията на сп. "Билборд" и се превръща в първия им страхотен хит. Популярността на състава нараства стремглаво, следват много турнета и безброй участия. Групата издава и първия си едноименен албум - "The Manhattan Transfer". Малко след това парчето "Pastiche" я среща за първи път с Джон Хендрикс, което поставя началото на дълги и плодотворни взаимоотношения.

През 1978 Лоръл претърпява тежък инцидент и напуска групата. Останалите намират новото си сопрано в Калифорния в лицето на Черил Бентайн. След нейното присъединяване издават следващия си албум "Extensions". С него  Манхатън Трансфър остават в историята с двете награди "Грами", които печелят – едновременно в категориите за поп и джаз. Това са първите от поредица призове през успешната им музикална кариера. Следващата година са удостоени с още една награда "Грами" - в графата за най-добра вокална формация за интерпретацията на емблематичното парче "Route 66". 

Веднъж превърнала се във фактор на световната музикална сцена, талантливата четворка вълнува и публиката, и критиката. Четиримата изпълнители моделират до съвършена симбиоза изключителната вокална техника, която ги превръща в едни от най-характерните и разпознаваеми вокални джаз формации изобщо. Албумът "Vocalese", който демонстрира блестящо успешно разработената техника на изпълнение, им донася 12 номинации за "Грами", от които Манхатън Трансфър печелят 3.

Следват многобройни записи и плодотворна работа, които окончателно превръщат Манхатън Трансфър в най-успялата вокална формация в джаза. От 1980 до 1990 тя заема челно място в класациите на списанията "Плейбой" и Downbeat в категорията за най-добра вокална джаз група. Дългогодишният съвместен професионален опит и удивителната симбиоза, която Манхатън Трансфер постигат, допринасят за успешната им музикална кариера.

Групата надскача границите на познатата вокална музика и превръща джаз и поп пеенето в хармония, покорила и продължаваща да покорява публиката в цял свят.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички