Спечели покана за концерта на Soviet Soviet


Спечели покана за концерта на Soviet Soviet

1762

Совиет Совиет (Soviet Soviet) са сред специалните гости на "Аларма Пънк Джаз".

Италианското пост рок трио ще свири в столичното кино "Влайкова" от 21.00 ч. на 5 март, понеделник. Гостуването на бандата е прекрасен повод любимата ти рубрика "Спечели с MySound.bg" да продължи. Двама от вас получават уникалната възможност да получат безплатен пропуск за събитието. Имената на късметлиите ще бъдат изтеглени сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Коя българска група подгряваше Soviet Soviet на концерта им у нас на 1 юни миналата година?

Очакаваме до 13.00 часа на 4 март. 

Очакваме на:

ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/Soviet Soviet

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Правилния отговор, както винаги, можете да откриете в MySound.bg!

Успех на всички!

59-годишнината от смъртта на Йосиф Висарионович Сталин няма нищо общо с името на групата. Всъщност и самите музиканти изобщо не са просъветски нoсталгици – названието им е по-скоро комиксово-метафизична игра на думи, пънк мантра, характерна за увличащия им и лавинообразен подход и в композицията, и в свиренето на живо, подчертават организаторите. Иначе, звуково бандата ще пасне идеално на феновете на Joy Division и Дед Кенедис (Dead Kennedys), но това вече много от българските фенове го знаят – припомняме, че Совиет Совиет напълниха на 1 юни миналата година кино "Влайкова" до пръсване почти без никакво сериозно оповестяване в публичното пространство. Истински ъндърграунд хепънинг!

Почитателите на бандата в София (и в цялата страна, благодарение на фестивала "Аларма Пънк Джаз" пряко по програма "Христо Ботев") ще чуят както добре познатите "Lokomotiv", "Human Nature", "Bulgary", "Aztec Aztec" и "SY" от ЕР-изданията на групата "2 "и "Summer, Jesus", така и доста нови парчета, написани през последната година.

Совиет Совиет са Андреа Джиомети – фронтмен и басист, Алесандро Костантини – китарист и Алесандро Фери – на барабаните. Сформирани са в Пезаро, откъдето е родом и Росини, и от 2009 насам концертират из цяла Европа. Свирили са заедно с елекро-уейвърите Frank (Just Frank), с които имат и съвместно издадена плоча, както и с бащите на италианския пънк-джаз Zu.

Концертът е част от пролетната пост-пънк-инди-алтърнатив серия на "Аларма" в кино "Влайкова", която е паралелна програма на седмия "Аларма Пънк Джаз Фест" и вкючва още концертите на синт-поп дуото Kimiko от Загреб (на 23 март) и на немските инди-рокери Featuring Yourself (на 4 април).

Както вече съобщихме, Рамбо Амадеус (Rambo Amadeus) (роден под името Антоние Пушич в Котор през 1963) - култова фигура не само за цяла бивша Югославия, но и в по-широкоглоблен план, също ще бъде специален гост на популярния радиофестивал.

Още - на:

www.myspace.com/sovietsoviet

www.facebook.com/alarmapunkjazzfest

www.bnr.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички