Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден
Легендарната група Rage на 40. Вестфалски пауър метъл в столичния клуб "При Черепите"
Актуалните британски пост-пънкари  Squid ще ударят в столичния клуб Pave
Димитър Аргиров и Соня Чакърова с нов албум и концерт на 5 октомври. Песенни следи
Световната поп оперна сензация Il Divo пристига за концерти в Пловдив и Варна
Оркестър Камчия, TDK и Evitceles представят България на престижния сръбски фестивал Changeover
Богата музикална програма в "Топлоцентрала" през октомври

Стратия акустично в Студио 5 довечера


Стратия акустично в Студио 5 довечера

4957

Стратия ще щурмува отново музикалната сцена със самостоятелен концерт в столичния клуб Студио 5 от 19.00 ч. довечера.

Програмата, подбрана от изпъплнителя, е изцяло акустична. В първата част ще прозвучат класически произведения за пиано от Шопен и Лист. Във втората част ще прозвучат акустични версии във формат пиано и глас на авторски песни на Стратия, както и няколко евъргрийни от световната поп музика.

Стратия е дипломиран класически пианист със сериозни концертни изяви в творческата си биография. Като ученик и студент в Музикалната академия активно е концертирал. Бил е солист и камерен изпълнител в много национални и международни форуми и конкурси - в България, Европа и САЩ. В репертоара си има произведения на автори от всички епохи. Стратия е изсвирил почти всичките 32 сонати за пиано на Лудвиг ван Бетовен, представил е концерти за пиано и оркестър, както и редица пиеси от съвременни автори. Значимо място в концертните му програми заемат клавирните произведения на Фредерик Шопен и Ференц Лист. Концертът довечера е един от първите, в който Стратия прави завръщане към класическата сцена от 10 години насам. "Този концерт е едно зряло и същинско изразяване на моя музикален свят. Класическата музика е моето небе и моята земя. Когато говорим за стойности, предпочитам да се занимавам с абсолютните творби. Това ме кара да мисля, развива сетивата ми. А преди да получиш отговорите на милионите въпроси, които задават с музиката си майстори като Шопен и Лист, трябва доста години да се потрудиш. Особена тръпка за мен е втората част на концерта, в която ще изпълня акустични класически версии на моите авторски песни. Нямам търпение след толкова работа да споделя всичко това с тези, които ще дойдат да ме слушат", не крие артистът, който междувременно работи и по новия си проект "ДНК Спирали".

Той представлява модерно и откровено творчество, а роялът, с който започва, "е моята сила и страст", разкрива подробности Стратия. Изпълнителят допълва също, че "Духът няма полова принадлежност".

Певецът нашумя с парчетата "Платонично", "Няма да спра", "Отново" и дуета с бившата певица и настояща ТВ водеща - Мария Игнатова, "Невъзможно".

Не по-малко е изкушението, което предлага афишът на популярния клуб преди изявата на Стратия.

Code: Francias: Musique - The Art Of Song & Vision... unplugged e проект на Code:Communications, организиран в рамките на комуникационната концепция "Езикът на музиката и изкуството за преодоляване на междукултурни бариери" (The Language Of Art & Music: The Potential For Artistic Expression Jo Cross Cultural Barriers).

Шоуто включва авторски песни на български и френски език и най-популярни кавъри на песни от Жорж Мустаки, Жо Дасен, Шарл Азнавур, Франсис Кабрел, Барбара и други класици на френския шансон. Мултимедийната презентация предлага интересна информация за песните и тяхното интеркултурното значение за популяризиране на френската култура по света и връзката с България. С други думи – една чудесна възможност за слушателя да опознае кодовете на френскоезичната песен в родната и световната музика...

Участват: Кирил Калев - вокал, китара, Петър Янков-Пешето - соло китара, Михаил Шишков - клавишни, педъл стийл и Борчо Бояджиев - перкусии

Кирил Калев е радиожурналист, експерт по интеркултурна комуникация и международни отношения, автор на песни, изпълнител и основен двигател на проекта.

Има дългогодишен опит в акустичната поп и рок музика. Неговото царство е баладата. Калев се утвърди, интерперитрайки широк репертоар от песни на български, английски и френски език.

Вход – 10 лв.

Билети - на касата на НДК, www.ticketstream.bg, www.eventim.bg.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички