Стратия се завръща акустично в Студио 5


Стратия се завръща акустично в Студио 5

6381

Верен на своето мото, че "Музиката има значение", клуб Студио 5 продължава да събира ценителите и през юли.

Тази вечер изявите на популярната столична сцена са две.

Progressions Trio ще зарадва ценителите на джаза от 20 часа. След това - от 22 ч., публиката ще забавляват Стратия и неговият специален гост Виктор, известен от формацията 032. Те обещават един в голяма степен класически концерт, представяйки се в нова светлина. Лайфът ще включва интерпретации на класически творби и акустични версии на поп парчета от репертоара на Стратия.

Изпълнителят е замислил шоуто Stratia Acoustic в две части. В първата част ще прозвучат класически произведения за пиано от Мерчело-Бах, Шуберт, Шопен и Лист, като за една от творбите - "Серенада за флейта и пиано" от Франц Шуберт, на сцената ще му партнира Виктор. Той ще се изяви също така "нетрадиционно" за своето амплоа – ще свири соло партията от "Серенадата" на флейта. Във втората част ще прозвучат акустични версии във формат пиано и глас на авторски песни на Стратия, както и няколко евъргрийни от световната поп музика.

Стратия е дипломиран класически пианист със сериозни концертни изяви в творческата си биография. Като ученик и студент в НМА "Професор Панчо Владигеров" активно е концертирал. Бил е солист и камерен изпълнител в много национални и международни форуми и конкурси - в България, Европа и САЩ. В репертоара си има произведения на автори от всички епохи. Стратия е изсвирил почти всичките 32 сонати за пиано на Лудвиг ван Бетовен, участвал е в много концерти за пиано и оркестър, както и в редица пиеси от съвременни автори. Значимо място в концертните му програми имат клавирните произведения на Фредерик Шопен и Ференц Лист. Изявата му довечера е първата, в която Стратия се завръща към класическата сцена от 10 години насам. "Така истински развълнуван отдавна не съм бил. Този концерт е едно зряло и същинско изразяване на моя музикален свят. Особена тръпка за мен е втората част на концерта, в която ще изпълня акустични класически версии на моите авторски песни. Нямам търпение след толкова работа да споделя всичко това с тези, които ще дойдат да ме слушат", споделя изпълнителят.

Почитателите на популярната музика с по-дълга памет вероятно очакват да чуят нови интрепретации на парчетата "По-близо", "Платонично" (в английска версия - "She's The One"),"Няма да спра" и "С теб", включени в дебюта му "Не вярваш ли?" (2004).

Вход - 10 лв.

Билети на касата на НДК

www.ticketstream.bg

www.eventim.bg

и на касата в Студио 5 преди началото на концерта.

Progressions Trio са Георги Петров (пиано), Димитър Карамфилов (контрабас) и Ивайло Ладовински (ударни), които са приготвили авторски теми и интерпретации на джаз стандарти. Въпреки че формацията е oфициално кръстена през 2008, музикантите работят заедно в този състав години преди това. Те са възпитаници на Националната музикална академия "Професор Панчо Владигеров" и имат участия в редица престижни музикални конкурси и джаз фестивали у нас и в чужбина.

В различни формати Георги, Димитър и Ивайло са свирили с музиканти като професор Симеон Щерев, Петър Славов, Теодосий Спасов, Шибил Бенев, Венцислав Благоев, Владимир Карпаров, Антони Дончев, Васил Пармаков, Милчо Левиев и други.

Цена на билета - 8 лв.

Още - на:

http://www.myspace.com/progressionstrio

http://www.clubstudio5.com/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички