Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден

Състезание по акробатичен рок ще разтърси София


Състезание по акробатичен рок ще разтърси София

2808

Състезатели от различни възрасти ще представят своите умения и ще премерят сили в надпреварата по акробатичен рок-ен-рол в Националната спортна академия "Васил Левски", София, на 9 юни (събота).

Надпреварата се организира от Българска федерация по акробатичен рок-ен-рол и клуб по акробатичен рок-ен-рол "Фреш Денс" - Божурище с подкрепата на Министерството на физическото възпитание и спорта.

В Държавното първенство по акробатичен рок-ен-рол ще премерят сили участници от класове "Деца" и "Юноши", а в Националното първенство ще бъдат включени акробатично по-сложните категории "С" и "В". Предварителните кръгове ще започнат от 16.00 часа, а финалите – от 18.00 часа.

Любителите на ефектния танц могат да се насладят на изпълнението на участниците и да подкрепят своите фаворити, като се присъединят към разтърсващата атмосфера в спортната зала.

Акробатичният рок-ен-рол съчетава танц с акробатика, съпроводен от звуците на рок-ен-рол. Освен че поддържа тялото във форма като стяга мускулите, развива гъвкавостта и подобрява равновесието, спортният танц изгражда по-силно доверие между партньорите, действа освежаващо и релаксиращо.

Изпълненията на балет Веда Джуниър, момичетата от майсторски клас на Voice Academy, представянето на ритуален танц от сandomblé, предшественик на самбата, от невероятната танцьорка Саша и нейната група, както и много други изпълнители, ще завладеят сцената преди награждаването на победителите.

Българската федерация по акробатичен рок-ен-рол (БФАРР) е създадена през 1991 и е пълноправен член на Световната рок-ен-рол конфедерация (WRRC). Федерацията обединява клубове, които развиват като спорт в различни възрастови групи или като социални танци следните танцови стилове: акробатичен рок-ен-рол, буги-вуги и суинг. БФАРР организира различни регионални и национални състезания, като тези по акробатичния рок-ен-рол и буги-вуги са кандидат-олимпийски спортове.

Клубът по акробатичен рок-ен-рол и суингови танци "Фреш Денс" е създаден през 2004 със седалище Божурище и развива дейност и в много места в София.

Освен състезателната дисциплина, организацията предлага и тренировки по суингови танци, буги- вуги, линди хоп, балбоа и още много видове състезателни и социални танци.

От самото си създаване досега Фреш Денс - Божурище участва активно в турнирния календар на Българската федерация по акробатичен рок-ен-рол в организирането на ежегодни национални турнири, на които състезателите от клуба се представят достойно.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички