Танго нуево с Астилйеро за Великден у нас


Танго нуево с Астилйеро за Великден у нас

4716

Формацията Астилйеро (Аstillero) потвърди две участия у нас, съобщиха организаторите от "Месечина Мюзик".

Аржентинските музиканти ще се изяват в столичния Военен клуб на 20 и 21 април.

В момента Астилйеро се смятат за една от най-актуалните аржентински танго нуево групи.

Музикантите са с изключително зрелищно, запомнящо се присъствие, и много силен потенциал не само да привлекат вниманието на българската публика, но и да представят по неповторим и абсолютно автентичен начин истинско танго нуево от Буенос Айрес, сърцето на Аржентина.

Членовете на състава са: Алехандро Диес (визуални ефекти), Фелис Арканхели (контрабас), Хулиан Пералта (пиано), Лусиано Фалкон (чело), Мариано Гонсалес Кало (бандонеон), Мартин ван дер Линден (цигулка), Патрисио Бонфильо (бандонеон) и вокалистът Пейо.

Групата е създадена през 2005 от Хулиан Пералта с единствената цел тангото да бъде върнато в средата, в която се е развивало най-интензивно – в клубовете за танци в Рио де ла Плата, там, където са корените на най-популярния музикален експорт на Аржентина, с почитатели в цял свят.

На пръв поглед инструментите, които използват музикантите - бандонеони, цигулка, виолончело, контрабас, биха ни накарали да си помислим, че става въпрос за класическа танго формация. Започнат ли да свирят обаче, откриваме влиянието на златната епоха в развитието на стила, когато всеки изпълнител се стреми да създава ново звучене и нови композиции. Така музикантите от Буенос Айрес връщат този дух в нашето съвремие със своя собствена визия за танго нуево, отразяваща времето, в което живеем.

Изпълненията на Астилйеро са емоционално наситени, сурови, агресивни. Музикантите изграждат един съвременен танго стил, без да имат нужда от помощта на бийтове, лупове или електроника. Мултимедията, използвана по време на концертите им, отразява съдържанието на изпълнените от вокалиста  текстове – политически и поетически, поднесени убедително.

Необичайно звучащите аранжименти, запазили в себе си класическото  звучене на тангото, са представени с мощта и силата на рок група.

Концертът на Астилйеро в България е част от тяхното европейско турне и уникален шанс за българската публика не само да види за пръв път една автентична аржентинска танго нуево група, но и да се докосне до изпълненията на една от най-актуални танго формации в момента.

Организаторите от "Месечина Мюзик" са известни с това, че са едни от малкото български музикални мениджмънт компании, представящи българска музика по света. Сред представляваните от тях артисти са Иво Папазов и духов оркестър Карандила.

Напоследък мениджърите от "Месечина" обърнаха поглед и към българската публика със запомнящи се прояви като съвместния концерт на Марди Грас ББ и Карандила, шоуто на бразилката Селия Мара, както и организацията на българската част от дунавското турне на австрийския музикант Хуберт фон Гойсерн.

Организаторите обещават наистина различни и вълнуващи великденски празници с тези две поредни вечери с танго обновителите от Астилйеро.

Концертите започват от 19.30 часа.

Билети на http://www.eventim.bg/portal/bg/muzika/jazz/1061/

Още подробности - на http://www.messechina.com/astillero/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички