Трибютът към Freddie Mercury ексклузивно в YouTube този петък


Трибютът към Freddie Mercury ексклузивно в YouTube този петък

3439

Queen и Eagle Rock Entertainment си партнират с The Mercury Phoenix Trust за специалната YouTube премиера на концерта трибют към легендарния Freddie Mercury.

Инициативата за набиране на средства е в подкрепа на фонда за борба с COVID-19 към Световната здравна организация (СЗО). Този петък, 15 май, в 21.00 часа българско време в официалния канал на Queen в YouTube (www.youtube.com/queen) ще се състои специален стрийм на благотворителното събитие като част от кампанията за борба с коронавируса. То ще бъде достъпно за стрийминг в платформата 48 часа след премиерата си.

Концертът е записан на 20 април 1992 г. на емблематичния стадион "Уембли" пред публика от 72 хил. души и е гледан в цял свят от над 1 млрд. зрители. Събитието е посветено на вокалиста  и фронтмен на Queen, Freddie Mercury, който загуби борбата със СПИН на 24 ноември 1991 година. Останалите членове на групата - Brian May, Roger Taylor и John Deacon, излизат на сцената заедно с някои от най-великите артисти на всички времена - David Bowie, George Michael, Annie Lennox, Guns N’ Roses, Elton John (вляво на снимката до Axl Rose), Robert Plant, Metallica, Liza Minelli, Def Leppard, Seal, Roger Daltrey и много други. Концертът е последното мащабно събитие на бас китариста John Deacon на живо с Queen.

Със събраните средства стартира фондацията The Mercury Phoenix Trust. Доверието е основна част от наследството на Queen и митичния Freddie и фондацията продължава да предоставя над 17 милиона паунда годишно на над 1 000 проекта в 57 държави в продължаващата борба със СПИНwww.mercuryphoenixtrust.com.

Снимка: Neal Preston

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички