Юбилейното издание на Drum And Jazz вдигна летвата още по-високо


Юбилейното издание на Drum And Jazz вдигна летвата още по-високо

4424

Фестивалът Drum & Jazz гръмна за пети път в столичния клуб "Ескейп" в нощта срещу неделя.
 
Миксът от родни и чужди звуци, от коренно различни жанрове, от диджейски сетове и изпълнения на живо, от популярно и ъндърграунд звучене, което се превърна в запазена марка на събитието, се завихри за пореден път. 

За да отрази като огледало високото музикално–културно равнище, което българската аудитория достигна в последните няколо богати на гигове години.

След като партитата, събиращи ведно електронен саунд и джаз, започнаха като поредна инициатива на H.M.S.U, стриктното дръм-ен-бейс сдружение с не по– възрастна от артистите си аудитория, и фенове, и творци, израстнаха галволомно.

След миналогодишното издание, с което бе достигнат наистина висок връх, ситуацията сега не изглеждаше никак розова.

Водещият гост Калибър (Calibre) не беше така познат на аудиторията, както други нейни любимци (като Фючър Професис (Future Prophecies), Тийбий (Teebee) или избираните с вот на феновете Блек Сън Емпайър (Black Sun Empire) и SPOR). Нито пък ирландецът бе обявен със свой партньор на микрофона за изявата си сега...

Останалите чужди имена бяха още по–малко познати. Участието на родните диджеи за първи път не включваше целия обичайно заподозрян колектив... А като капак на всичко първоначално заплануваното място на събитието бе заменено в последния момент. Което породи известно предварително информационо затъмнение.

И - въпреки всичко, гъста като зимна мъгла тълпа млади хора се изсипа в столичния клуб.

И не съжали!

Купонът започна с топлия глас на Миленита и постепенното хипнотизиране от много барабани, налагани с немилост през мембраните на опънатата им докрай повърхност на специално синхронизираните за случая тонколони на заведението и, разбира се, тъпанчетата на посетителите.

Не че нямаше и други инструменти и дори народни тъпани и гайди (в изпипаната продукция на Бalkansky), но чистият дръм саунд доминираше напълно дори над изненадващо въздействащия MC Script. И така до момента, в който Калибър вдигна размера на калибъра неусетно и плавно, намирайки идеален баланс и припомняйки еднолично буквалното значение на словосъчетанието барабани и бас.
 
Сладката изненада за почитателите на по–тежкото звучене се оказа сетът на Mocks с Konspirator, в който MC Script нахлу непредвидено след като по-рано вечерта се изяви в предварително подготвената съвместна изява на живо с  Little Drummer и FU.

Те започнаха към три часа, ту редувайки се поединично на пулта, ту нахлувайки едновременно в системите, до степен да изкарат непредвидено MC Script на сцената отново. Което пък докара до задоволство и най– претенциозните сред все по–взискателната публика.

Какво ли ще трябва да бъде поднесено догодина, за да бъде надскочена летвата - идейна и музикална?

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички