КоЯn на Hills Оf Rock 2024: Once a Freak, Always a Freak. Средният пръст и малко други есенции
С Плешивото куче на терен, преди генералните репетиции на някои от по-ярките участници в афиша на:
Легендата на японския авангарден джаз Акира Саката в София
Първо издание на Music Vibes Festival. Молец, Fyre, Атанас Колев, Боро Първи и други хитови изпълнители в Созопол. Крис Макаров и Юли Славчев - посланици на нов бранд за дрехи втора употреба
Hayes & Y и Woomb с ексцентричен концерт в Созопол
Мокри и усмихнати с Dubioza Kolektiv в Созопол. Веселяците канят на "концерт с приятели" със специални пакети на билети с отстъпка
Lеft To Die с нов концерт в София: Култови песни на Death от "Scream Bloody Gore" и "Leprosy"
Рок маратон: Mono Inc, Pain Of Salvation и Ihsahn в три последователни дни в Пловдив
Трето издание на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" в Боровец от 2 до 7 август
Judas Priest - Защитниците на Непроницаемата вяра в София
Траш и спийд на макс с американските титани Toxic Holocaust
Chuck Billy (Testament): "Ще крием бирата в бекстейджа от Maltworm"

Участници от 16 държави в афиша на Банско джаз фестивал 2023


Участници от 16 държави в афиша на Банско джаз фестивал 2023

2108

За 26-ти пореден път в Банско ще властва джаз музиката от 5 до 12 август.

И тази година събитието не само ще представи богата музикална програма от впечатляващи изпълнения на голямата сцена от 20.00 часа. Световни и български джаз изпълнители ще създадат незабравима музикална обстановка. "Всички в джаза! Всички в Банско!" е тазгодишният лайтмотив на фиестата.

Програмата на фестивала включва разнообразни събития през деня, които ще задоволят вкусовете на всички почитатели на джаза. Сцената "Млади таланти" в парка ще предостави платформа на нови и обещаващи музиканти, които ще се изявят всеки ден от 11.00 часа. След това, от 13.00 часа, ще има забавления в парка, които ще включват различни музикални изпълнения и забавни активности за цялото семейство.

Джаз точките в града ще предоставят вълнуващо преживяване на почитателите на джаза. Разнообразни артисти ще се изявят на открити сцени в различни части на Банско. От класически до съвременни джаз изпълнения, тези точки ще съберат любителите на жанра и ще им предложат незабравими музикални моменти.

Джаз академията ще бъде мястото, където ще се проведат майсторски класове и уъркшопи с известни музиканти от световна класа. Това е възможност за младите и амбициозни таланти да се учат от най-добрите в индустрията и да развият своите умения и знания, заяви г-жа Илияна Щерева, председател на УС на асоциация "Фестивалите в България" с чието съдействие се организира Банско джаз фестивал. За да приключи всяка вечер с уникален и задълбочен джаз опит, фестивалът ще представи Midnight – джемсешън в Ginger Bar & Dinner след концертите на голямата сцена.

Преди концертите на голямата сцена, ще бъде представена поредицата "Джаз срещи на чаша вино с…." в читалището, където публиката ще има възможността да се запознае с джаз легенди. Това ще бъде уникален момент, в който присъстващите ще се насладят на разговори и истории от света на джаза, преди да се потопят в музикалните изпълнения на голямата сцена.

Голямата изненада за публиката на Банско джаз фестивал ще бъде първата в България постоянна експозиция в читалището на Банско – "Джазът в България". Тази изложба, курирана с дарения от български и чуждестранни джаз изпълнители и ценители, представя богатството и историята на джаза в нашата страна. Това е идеалното място да се запознаете със сърцето и душата на българския джаз и да се вдъхновите от неговата еволюция и влияние.

Акцентът в това издание на фестивала са специалните проекти и колаборации, създадени за него. Афишът покрива широки музикални територии със звезди от България и с гости от Австралия, САЩ, Великобритания, Италия, Германия, Словения, Косово, Куба, Колумбия, Израел, Франция, Норвегия, Германия, Нидерландия и Украйна.

Откриването ще е повече от впечатляващо със "Среща в приказка(та) с музиката на Йосиф Цанков", концерт за Симфоничен оркестър, джаз трио и соло тромбон – Велислав Стоянов и Симфоничния оркестър на БНР.

В програмата тази година големите имена са много - Алфредо Родригес - знаково лице от света на джаза. Пианистът Хесус Молина идва от Колумбия с Лос Дромерос. Джаксън Матод квинтет, Великобритания.  Не може да пропуснем новите проекти на JP3 и Мирослава Кацарова трио – Bluetronic, на българска сцена се завръща и Шеки Ходжа от Косово, който ще представи своя проект Шеки и приятели. Мауро Сигура квартет, Италия; Показ трио, Украйна, а Гашпър Селко води квинтет от Словения.

В тази богата програма намират място и мултикултурните формации Ари Ерев трио, ИзраелБългария; Петър Славов специален квартет, БългарияСАЩГермания; Вероника Тодорова & Кристофър Херман, България Германия; Луси Удуърд квартет, САЩВеликобритания; Еспен Ериксен трио & Анди Шепърд, НорвегияВеликобритания и Георги Корназов квартет (ФранцияБългария).

Други участници, които се открояват в афиша, са Камелия Тодорова и Цинга Манга Фънк с тяхната вокалистика Ева Перчемлиева-Тъканова. Сред гостите са британската певица Зара Макфарлън и австралийският китарист и Франк Гамбали.

Банско Джаз Фестивал 2023 обещава да бъде музикално пътешествие из магичния свят на джаза. Очакваме ви да се присъедините към нас и да споделите вълнението и страстта към това неповторимо изкуство, приканиха организаторите.

Още за програмата и изпълнителите - на сайта на Банско джаз фест www.banskojazzfestival.bg или на страницата във ФейсбукBansko Jazz Festival Банско Джаз Фестивал.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички