Унгарците Presidance хвърлят ръкавицата на Lord Of The Dance


Унгарците Presidance хвърлят ръкавицата на Lord Of The Dance

5900

Танцово шоу N 1 в Унгария - Presidance, ще засенчи грандиозния успех у нас на световноизвестния Лорд Ъф Дъ Денс (Lord Оf The Dancе), убеден е основателят и хореограф на шоуто Берталан Вари.
 
Спектакълът по стара унгарска легенда ще бъде представен за първи път в България в зала 1 на НДК 15 май.

Събитието е в рамките на Унгарската седмица и по случай европейското председателство на република Унгария. Организатори на събитието са "Арт БГ" и "Програмата" с подкрепата на Посолството на Република Унгария и Унгарския културен институт.

Арт-мениджърът и солист от ансамбъла - Тамаш Надъ, пристига в София днес на кратка визита. Артистът ще се срещне с български медии, за да разкрие интересни подробности за шоуто, както и да уточни техническите параметри на сценографията, звука и осветлението в НДК.

Цялата трупа на Presidance - в състав от 12 души, идва 14 май.

Presidance е модерен спектакъл от 21 век, който съчетава атрактивно светлинно шоу с модерни и традиционни елементи на унгарския танц и за мен е от изключително значение да бъдат спазени прецизно всички изисквания по сценичната продукция", споделя Тамаш Надъ пред промоутърите. Той ще бъде специален гост в "Шоуто на Слави" довечера. Освен интересни факти за спектакъла, той ще демонстрира танцови умения като представи фрагменти от унгарския Lord Of The Dance, както някои наричат шоуто Presidance.

Специална сценография, плазмени екрани и пищни пироефекти създават усещането за феерия от цветове и допълват въздействието на автентичния унгарския танц, поднесен от едни от най-добрите танцьори в Европа. Посредством уникалното съчетание от класически и модерни мотиви в изпълнението си момичетата и момчетата от Presidance поставят нови стандарти в танцовото изкуство.

Както MySound.bg съобщи, акцентите от програмата са още гостуването у нас на симфоничния оркестър от Будапеща 100 цигански цигулки в зала 1 на НДК на 13 май и легендарната унгарска рок група Омега на същото място на 14 май.

Наред с трите големи концерта в рамките на Унгарската седмица ще се проведат следните съпътстващи прояви:

12 май – Откриване на Унгарска кулинарна седмица - хотел Шератон, 19 ч.
12 май – Откриване на изложба "Явления" с творби на българо-унгарски живописци – Унгарски културен институт, 18 ч.
13 май – Гастро Бизнес Форум – хотел "Шератон", 10 ч.
16 май – Среща на унгарски писатели, Унгарски културен институт, 18 ч.
17 май – Концерт на Ангела Тошева с творби на Ференц Лист по случай 200-годишнината от рождението му, зала 9 на НДК, 19.30 ч.
 
Билети за концертите на 100-е цигански цигулки, Омега и Presidance, включени в Унгарската седмица, могат да бъдат закупени от Билетен център НДК, разпространителската мрежа на Eventim, както и онлайн на Eventim.bg.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички