Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден
Легендарната група Rage на 40. Вестфалски пауър метъл в столичния клуб "При Черепите"
Актуалните британски пост-пънкари  Squid ще ударят в столичния клуб Pave
Димитър Аргиров и Соня Чакърова с нов албум и концерт на 5 октомври. Песенни следи
Световната поп оперна сензация Il Divo пристига за концерти в Пловдив и Варна
Оркестър Камчия, TDK и Evitceles представят България на престижния сръбски фестивал Changeover
Богата музикална програма в "Топлоцентрала" през октомври

Великаните на електронната сцена Фрийстайлърс на живо в София


Великаните на електронната сцена Фрийстайлърс на живо в София

5549

Фрийстайлърс (Freesylers) са специални гости на първото издание на Camp Sessions.

Събитието, организирано от Breakalicious,True Badness и Camp Sessions,ще се състои в столичния парти център "4 км" на 22 октомври

Гостите имат над 10-годишна славна кариера, 4 уникални албума и пети, който предстои да излезе скоро. Звукът, осветлението и визията в парти центъра са едни от най-добрите в града и ще задоволят нуждата ни от бас и сила, обосноваха избора си организаторите.

Господин Aston ни е подготвил напомпан брейкбийк с най-яките парчета на Фрийстайлърс  – "Don’t Stop The Rock", "Ruffneck", "Painkiller", "In Love With You", "Here We Go" и много други , както и последния им хит "Cracks". След него, както и в по-малката зала, ще можете да се наслаждавате на сетовете на Camp крюто и на Breakalicious DJ’s, а специално само в другата зала, True Badness ще къртят с мощен дъбстеп. Както повечето от вас знаят от партитата с Borgore, BAR9 и Cookie Monsta, те го могат доста добре.

Фрийстайлърс
работят с най-големите имена на световната брейкбиит сцена, като Plump DJs, Deekline & Wizard, NAPT, Breakfastaz, както и големите Pendulum. Известни са с красивите си лайв сетове по най-големите световни фестивали и клубове.

Билети- онлайн за 15 лв. в www.ticketstream.bg и www.eventim.bg, на входа: 20 лв.

Не забравяйте да си носите личните карти.

DRESSCODE: GREEEN!

DJ Line UP:

Right Room:

Kenobi (Breakaicious)
Aston (Freestylers)
Emil Prize (Camp Sessions)
Ca$H (Camp Sessions)

Left Room:

Kickon (Camp Sessions)
Harry Up (Breakalicious)

True Badness:
Tommy Gun b2b World Premiere

Bruhu (Camp Sessions)

DanceCrew: VS DANCE


Над десетилетие Фрийстайлърс са сред топимената на денс сцената. Множество пъти попадат в топ 20 класациите по света, участват в големи фестивали от световна класа, продават половин милион копия от албуми, обикалят Щатите като съпорт на Lenny Kravitz и са първата банда в електронния стил, която свири напълно на живо по легендарното предаване на BBC TV Top Of The Pops.
Ащън Харви и Мат Кентър се занимават индивидуално с различни проекти, когато се срещат за първи път в Лондон през средата на 90-е. Ащън е част от breakbeat hardcore дуото Blapps Posse, а по-късно участва в проекти с Definition of Sound, Rebel MC и DJ Rap. През това време Мат записва с Анди Гарднър от Plump DJs, под името Cut’n’Paste и за лейбъла Freskanova под името Strike.
Откривайки общите си влечения към хип хоп-а и електрото, Мат и Ащън започват съвместни работа. Първият успешен проект се казва “Drop The Boom”, идеята е взета от класическото електро парче “Don’t Stop The Rock” на Freestyle Express. Издават го за Scratch City Records, с което официално дават старт на своята кариера.


Двамата продължават съвместната си дейност, миксирайки стилове като хип- хоп, ска, рейв и брейкбийт. Не след дълго се появява и първата им съвместна продукция с MC Navigator, част от екипа на Kool FM по онова време, на име “Warning”. Следват хитовете „Ruffneck”, отново с участието на MC Navigator,и “B-Boy Stance” с вокала на MC Tenor Fly, които бързо ги изтрелват в челни позиции на доста топ 20 класации.

Така - лека-полека тандемът се разраства от дуо в още по-успешна група от 11 човека, свиреща на живо по големи фестивали и телевизионни предавания. През 1998 година печелят награда за най-добра група на престижните Muzik Magazine Awards и номинация за най-добра изгряваща група на МОВО Awards. Дебютният им албум “We Rock Hard” заема челни позиции в UK Tоп 40 и успява да се продаде в 150 000 копия в Америка, което е доста сериозно постижение за английска банда по онова време. Не след дълго се появява и лъскавият им видео клип към парчето “Here We Go”, който бързо става фаворит на зрителите на MTV.

Следват поредица от музикални прокети за телевизионни реклами, кинопродукции, участия в радио и ТВ предавания, ремикси на големи имена като Jungle Brothers и Afrika Bambataa и, не на последно място, покана от Пит Тонг за предаването му по BBC Radio 1 (Essential Mix), което вдъхновява миксирания им албум “F.S.U.K”, постигнал голям успех в Англия.

По случай новото хилядолетие Фрийстайлърс свирят на Times Square в Ню Йорк по покана на MTV за специалното им Millennium парти. По това време славата им вече е достигнала и до Австралия, където вторият им албум “Pressue Point” разцепва всички класации.

Обратно в Лондон, по това време, Пит Тонг прави парчето им “Now Is The Time” номер 1 в собствената си класация, което привлича вниманието на лейбълa Against The Grain. Проектът започва работа с лейбъла под името Raw As F**k (както е озаглавен по-късно и третият им албум), като с всяко следващо парче застава начело в класацията Beats & Breaks на DJ Magazine. През 2003, колкото и да е парадоксално за някои хора тогава, групата печели награда за най-добро ново име на сцената (Raw As F**kBest Newcommer” Breakspoll 2003). Цялата банда продължава своите участия на живо из целия свят,  но най-лесният начин да се чуе звукът на Фрийстайлърс, без да се налага да се посети някой голям фестивал, е чрез диджейските сетовете на Ащън и Мат, изпълнени с мощен брейкбийт.

Дуото продължава своята разнообразна продукция, издавайки под още няколко имена, като например S.C.A.M. (tear-out breakbeat), експериментирайки както в по-лекият соулфул и фънк стил, така и в мощното брейкбийт звучене. Имат колаборации с едни от най-големите имена на сцената като Plump DJs, Deekline & Wizard, NAPT, Breakfastaz и Baobinga, както и с по-дребни "риби" от ъндърграунд сцената. Влечението им към по тежките бас линии съвсем скоро ги свързва и с небезизвестната австралийска дръм-ен-бейс група Pendulum. Резултатът скоро е налице – “Fasten Your Seatbelts”, поредният хит, издаден
 за Breakbeat Kaos, начело на повечето класации в своя стил през 2005 година.

Продължавайки в същия дух, проектът започва работа върху четвъртия си албум – “Adventures In Freestyle”. Към тях се присъединяват MC SirReal и отново Pendulum, а топсингълът “Painkiller” унищожава всяка възможна конкуренция в класациите. Със SirReal и Valerie M като вокали, Ащън, Мат и останалите отново са на турне, взривявайки публиката на множество фестивали през лятото на 2009.

Фрийстайлърс в момента работят върху петия си албум, който се очертава да бъде най-силният им до момента. Междувременно продължават и със своите експлозивни диджейски сетове.

Поредният от тях е в България, за радост на родните фенове.


 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички