Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден

Voca People пеят Майкъл Джексън, Мадона, Нирвана и Куин у нас


Voca People пеят Майкъл Джексън, Мадона, Нирвана и Куин у нас

3814

Хитове на Майкъл Джексън, Мадона, Нирвана, Куин (Queen) и творби на Моцарт са в репертоара, с който Voca People ще се представят пред родните меломани.

Както MySound.bg вече извести, интергалактическите звезди ще приземят своя космически кораб на сцената в зала 1 на НДК в София на 4 май. Музикалният дебют на инопланетяните в България се осъществява по покана на продуцентска компания DeGris.   

90-минутното шоу, което започва точно в 20.00 ч., ще предложи акапелни и бийтбокс версии на поп, рок и хип-хоп хитове, филмова музика, класика и виртуозен бийтбокс. Осемте талантливи изпълнители, комбиниращи акапелно пеене с изкуството на модерния бийтбокс, преплитат майсторски откъси от десетки известни поп, рок и хип-хоп хитове в хармонични мелодии. Спектакълът включва над 70 акапелни версии на световни хитове от 80-те и 90-те, сред които парчета на Спайс Гърлс, Селин Дион, Нирвана, Елвис Пресли, Юритмикс, Бийч Бойс (Тhе Beach Boys). Voca People представят в резюме историята на музиката на Земята, включвайки откъси от Моцарт, Хендел, Бийтълс, Майкъл Джексън, Мадона (Madonna) и много други. Очарователните изпълнители не подминават и музикалните теми от емблематични филми като "Кръстникът", "Мисията невъзможна", "Титаник", "Джеймс Бонд", че дори и любимия на всички в детството анимационен сериал "Розовата пантера". За феновете на класическата музика пък звучи специална селекция откъси от "Кармен", "Сватбата на Фигаро" и "Полетът на бръмбара" на Николай Корсаков, еталон за виртуозност и мярка за нивото на всеки инструменталист. За феновете на легендарната банда Куин е предвиден вдъхновяващ микс от най-емблематичните им парчета "Bohemian Rhapsody" и "Bicycle Race".

Европейското турне на формацията премина през Холандия. По време на обиколката й в страната, Европейската космическа агенция се свърза с 8-те снежнобели "пеещи извънземни", впечатлена от идеята на шоуто им, и с предложение да направят връзка с летящия в околоземна орбита холандски астронавт Андре Кайперс, член на Международната космическа станция. Андре е изстрелян в космоса на 21 декември 2011 и е планирано да се завърне на Земята през юни тази година. В знак на почит към него и с помощта на високите технологии, Voca People изпратиха в космоса запис с любимата му песен "Rocket Man". Астронавтът пусна свое съобщение до 200 000-те си последователи в Туитър: "Voca People, благодаря ви за "Rocket Man" и се забавлявайте по време на турнето в Холандия!".
(http://www.youtube.com/watch?v=msaTvDnvG6w&feature=youtu.be)

Формацията посети и България за промо-тур преди своята изява. Гостите кацнаха пред НДК, където се състоя космически бийтбокс-двубой, наречен Red One vs White One. Любопитните Voca-летяни, съпътствани от официалния им интергалактически преводач и асистент-режисьор на шоуто - Том Шварцберг, се втурнаха да изучават хора и непознати предмети, бърборейки на неразбираем език и чаровно поклащайки се, в опит да напододобяват хората. По време на 30-минутната среща с нашите фенове, музикантите представиха акапелни изпълнения на землянските песни "Celebration" и "Lovely Day", част от репертоара, включен в музикално-театралния спектакъл. Родната бийтбокс звезда Ред Уан (Red One), се изправи в пряк двубой с осемте инопланетяни: Сопрана, Алта, Мецо, Бари-тон, Теноро, Тубас, Бийт Он и Скречър. Талантливият българин ги изненада с техника и оригиналност на изпълнението си, а те се опитаха да откраднат идеите от главата му по-късно.

Voca People определят себе си като извънземни, идващи от музикалната планета VOCA (някъде от другата страна на Слънцето, между съзвездията Голяма и Малка Мечка), където основният метод за комуникация са звуците. Облечени изцяло в бели костюми, с напудрени бели лица и ярко червени устни, те се носят из космоса със своя космически кораб, а за негово гориво използват музиката. Тяхното мото е: "Животът е музика и музиката е живот!”. След хилядолетие пътуване из Вселената, Voca People най-после кацат на непознатата планета Земя. За съжаление те откриват, че безценното им захранващо гориво – музикалната енергия, е напълно изчерпана. Тяхната мисия е да заредят кораба с музиката на земляните. Постепенно Voca People изучават странните обитатели, навиците и музиката им в различни точки на нашата планета.

С помощта на родните зрители, гостите ще успеят да заредят своя космически кораб с музикална енергия от България, която ще им помогне да отлетят обратно за своя дом.

Билетите за вълшебния спектакъл се продават в мрежата на Eventim и касите на НДК на цени от 40, 50 и 60 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички