Във вихъра на мамбото: Луисито Росарио гостува в Sofia Live Club


Във вихъра на мамбото: Луисито Росарио гостува в Sofia Live Club

5111

Салса звездата Луисито Росарио (Luisito Rosario) е гост на третото издание от популярната поредица "Mambo Night".

Концертът е в "Sofia Live Club" на 25 март.

В събитието, организирано от "BG Salsa Fiesta Team" и столичния клуб, ще включи и родната група Ире. Бандата, чийто фронтмен е екзотичният Рейди Бризуела, се отличава с изключително темпераментното си и завлядяващо автентично кубинско звучене.

Луисито Росарио е един от най-харизматичните салса изпълнители, с невероятен глас, внушително сценично присъствие и холивудско излъчване. Роден на 4 юли с фойерверки и празнични залпове, той израства в Хобокен, Ню Джърси. Формира се като характер недалеч от Ню Йорк, отвъд реката Хъдсън, където се заражда салсата през 60-е на миналия век. Има уникалната възможност да се докосне до изкуството на всички салса легенди на десетилетието. Преклонението му към великите латино изпълнители на епохата, по-специално към членовете на Fania All Stars, ведно с пуерториканските му корени, вдъхновяват Луисито Росарио за певческа кариера.

През 1996 година легендарният изпълнител Лари Харлоу от лейбъла "Fania All Stars" наема Луисито за водещ вокалист на своя оркетсър. Малко след това групата изнася представление в Каракас, Венецуела, пред хиляди любители на салсата. През 2002 Луисито записва албума "Tumba Y Bongo" за 35-годишнината на Лари Харлоу. През 1996 Росарио се присъединява към популярната салса банда в Ню Йорк - Grupo Hechizo, и записва водещите вокали за техния диск от 1998 "Sin Limites", който се изкачва в челните позиции на нюйоркските чартове. Заминава на турне с групата до Карибските острови като водещ вокалист. Популярността му набира скорост през 1999 по време на неговата тур обиколка му в Европа и Америка заедно с Los Hermanos Moreno.

Луисито Росарио се сработва с Mambo City Music LTD през 2001 и пуска на пазара първия си солов албум "Jurame”. В него са аранжименти на Cuto Soto и Lucho Cueto, работили за изпълнители като Марк Антъни (Marc Anthony) и Tito Nieves. Последно Луисито записва компилацията „Rumba Del Barrio”, показвайки типа салса, която е популярна като хардкор. Тази нова продукция включва чаранга, сон, мамбо, гуахира и препраща към олдскуул салсата.  Много специална за Луисито е песента, посветена на  кралицата на салсата - Селиа Круз. Той получава честта да изпее тази песен пред съпруга на Селиа - Педро Найт, в най-рейтинговото сутрешно шоу - „Despierta America”.

Билетите за концерта на Ире и Луисито Росарио са в продажба на цена 16 лева, в деня на събитието стават по 20 лева.

Латино събитията продължават и през следващите месеци – веднага след Великден пет камиона с танцьори и музиканти начело с Памбос Агапиу отново ще шестват по улиците на София в рамките на традиционния Уличен латино карнавал. А през май столицата за пореден път ще събере най-изявените артисти от световната латино сцена за Шестия латино фестивал, който ще завладее с танци за цели три дни – 14, 15 и 16 май.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички