Ъндърграунд кинаджия на Аларма Пънк Джаз


Ъндърграунд кинаджия на Аларма Пънк Джаз

5383

Един от най-самобитните творци в съвременното европейско ъндърграунд кино - Зигфрид Дебребан, който се изявява и на музикалното поприще, ще се представи във Второ студио на БНР от 21.30 ч. довечера.  Събитието е в рамките на "Аларма Пънк Джаз" 2011.

Гостът е добре познат на българската публика не само с филмите си "Санса", "Луиз – втори дубъл", "Киногама" 1 & 2 (всичките показвани на "София Филм Фест"), но и с различните си музикални превъплъщения на софийска, бургаска, русенска и други сцени.
 
Музикант по образование, Зиг (на снимката във Второ студио) сам пише музиката към филмите си (доколкото можем въобще да говорим за музиката във филмите му като за отделен компонент, а не като за част от цялото), а и за продукции на други световноизвестни кинотворци от последните две поколения като Сергей Бодров и Гука Омарова например.

В ранните албуми на Зиг участват оригинали от величината на Стив Лейси, Ерик Трюфа и Иври Гитлис, наред с ъндърграунд артисти от хип-хопа до авангард-фолка.

Покрай поредното си гостуване на "София Филм Фест" преди две години Зигфрид се изяви и на "Аларма Пънк Джаз" с триото си с Кристоф Тюрки (саксофони) и Кюс (бийтбокс).

Специалната изненада довечера е, че Зиг ще представи соло пиано концерт, което е рядка възможност да оценим музикалния му талант и от тази страна, изцяло акустичната, имайки предвид, че вече го познаваме като брилянтен електронен и електро-акустичен импровизатор и композитор, подчертават организаторите.

Вход - свободен, което, разбира се, никога не трябва да има приоритетно значение за потенциалната публика.

Приоритет винаги трябва да има музикалната стойност на събитиета, а не това дали е безплатно, или не, не крият от щаба на "Аларма"-та.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички