Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден

Задържаха Дийп Зоун в Китай


Задържаха Дийп Зоун в Китай

5211

Музикантите от Дийп Зоун Проджект (Deep Zone Project) бяха "задържани" в Китай и удължиха с още няколко дни своя престой.

Причината за това, според Диян Савов, е големият интерес към денс формацията, която ще направи още три партита там.

Турнето на българите минава през осем града. "Общо-взето пътуваме всеки ден по 3 часа със самолет, без да напускаме границите на тази огромна държава, разказва още диджеят. За местните формацията ни е нещо много свежо, модерно и различно", разказва диджеят.

Местни колеги на Диян Соло (Dian Solo) вече въртят голяма част от музиката на Дийп Зоун, а "феновете са хиляди". "Агенцията, която ни нае, иска да ни ангажира за още едно турне през август, тъй като е много доволна, а и има запитвания от други клубове за нашето шоу", сподели варненецът.

Дийп Зоун изпълняват авторска продукция на английски, която "разреждат" със свои ремикси на световни денс хитове. Музикантите били приятно изненадани, че китайските почитатели знаели текстовете на "DJ Тake Me Away" (с групата представи България на "Евровизия" 2008, съвместно с DJ Балтазар (DJ Balthazar) и "On Fire", дори припявали на Йоанна. Най-вероятно нашага формация ще издаде албума си "Dance Energy" в Китай. "Вече има интерес от няколко компании и ако това стане, се надяваме да сме още по-добра реклама на България тук - това може да отвори врати и за други наши артисти", не крие надеждите си Дидо.

Още с пристигането си в Китай Дийп Зоун били впечатление от големите размери, разстояния, огромните небостъргачи и многото хора по улиците. "Шанхай е космос и имам чувството, че тук какъвто и бизнес да стартираш, ще продаваш по много", казва той. Другото нещо, което изненадало българите (къде приятно, къде - не), е храната. Тя нямала нищо общо с нашите китайски ресторанти. "Ууникално пикантна и с доста странни растения, зеленчуци и водорасли, за които не бяхме подозирали, че съществуват като вкус и комбинации", допълва диджеят.

Освен с храната формацията ни не може да свикне и с ограничената комуникация с феновете от България. Причината е, че Фейсбук не може да се отваря в Поднебесната империя. За сметка на това пък в официалния сайт на групата www.deepzoneproject.com, вече има снимки от участията й, като вече са регестрирани завиден брой уникални посещения.

Оказало се, че китайците имат много добро мнение за страната ни. Показали го по време на партитата, които нашенци забъркват по клубовете. "Има опашки още в 21.30 ч. а към 23 не можеш да се разминеш", споделя Дидо. Двучасовото шоу включва и диджейски сетове с перкусии, които взривявали публиката. "В заведенията, в които гостувахме, се събираха средно от 1 500 до 2 500 души. Местата са с уникален дизайн и перфектна организация и менажиране. Нещо, което ни се иска да се случи и с нашите клубове", каза още варненецът.

Турнето на Дийп Зоун в Китай е по покана на шанхайска музикална агенция и се провежда в рамките на 23 дена в топклубове в по-големите им градове.

Специално за изявите там Йоанна Дарк (Joanna Dark) свири и на перкусии, освен че пее, a пък Джуратон (JuraTone) представя зрeлищно шоу на китара. 

Родните купонджии се изявиха успешно в САЩ, Великобритания, Португалия, Украйна, Малта, Турция, Гърция, Румъния, Сърбия и Кипър, но представянето им в Китай е особено важно, според думите на музикантите.

Още - на:

www.deepzoneproject.com

Facebook:

www.facebook.com/diansolo

YouTube:

www.youtube.com/djdiandjdian1

Myspace:

www.myspace.com/deepzoneproject

Twitter:

www.twitter.com/deepzoneproject
  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички