Заклинанията на Mike Oldfield в Картини от една изложба


Заклинанията на Mike Oldfield в Картини от една изложба

3552

Mike Oldfield пристъпва към поредния си амбициозен проект - "Incantations" ("Заклинания"), през 1978.

Това е първият двоен албум в дискографията на китариста, който се появява на две дългосвирещи плочи.

В основата на албума са залегнали митове и легенди на североамериканските индианци, както и от древен Рим като свързваща тема е образът на Луната. Източник на вдъхновение са стиховете на поетите Henry Wadsworth Longfellow и Ben Johnson, които звучат в албума.

Както Mike признава в интервю, при композирането на пиесите той предпочита да работи с пиано, повече да импровизира, а когато нещо му допада, той веднага го записва. В музикално отношение тук на много места се усеща влиянието на минимализма и на композитора Филип Глас (Philip Glass).
 
Този албум, записан с участието на солисти, струнен оркестър и хор с диригент David Bedford, ще бъде представен в предаването "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР след новините н 21.00 ч. довечера.

Особеното е, че творбата ще прозвучи в deluxe версията от 2011, преработена в 24-битов формат лично от музиканта, поместена на три диска с издание в 5.1 и на DVD с редки и непубликувани преди негови изпълнения, пояснява водещият Сергей Шишов.  

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички