Accept хедлайн на Midalidare 2024. Saxon, Hammer Fall и Delian попълват афиша


Accept хедлайн на Midalidare 2024. Saxon, Hammer Fall и Delian попълват афиша

1423

Немската хеви метъл машина Accept е вторият хедлайнър на четвъртото издание на Midalidare Rock In The Wine Valley

Бандата, известна с изключително силните си изпълнения на живо, ще свири в първия ден на фестивала на 12 юли. Освен тях в петъчния ден ще ударят още Saxon, HammerFall и Delain. "В този ден ще имаме два ко-хедлайнъра, които ще са с еднакви сетове от по 75 минути, а Accept идват с 90-минутно шоу", разкриват организаторите.

Създадени в Германия в края на 70-те години, Accept са считани за основатели и пионери на хеви метъл музиката, създавайки много от класиките на жанра за всички времена. Характерният им стил не може да бъде сбъркан. Те са повлияли на творчеството на банди като Metallica, Megadeth, Slayer, Mötley Crûe, Anthrax, Testament и много други, а китаристът на Metallica Kirk Hammett заявява пред немското списание "Gitarre & Bass"- "Wolf Hoffman оказа огромно влияние върху мен". Комерсиалният успех на Accept започва с албума "Balls To The Wall" (1983), който е със статут на златен в САЩ и Канада. Именно от него е  добре познатият им хит "Balls To The Wall". Бандата е световен музикален феномен повече от 40 години, като продължава да държи позиции в Топ 10 на световните класации, има над един милиард стрийминга на песни и милиони продадени албуми.

Saxon са лидери на новата вълна на британския хеви метъл. Създадена в Барнзли през 1977 г., до днес бандата има осем албума в Топ 40 на Обединеното кралство, както и четири в Топ 10 и два - в Топ 5. Имат многобройни сингли в британската класация и в чартовете в Европа и Япония, както и успехи в Съединените щати. През 80-те години на ХХ век Saxon се утвърждават сред най-успешните метъл групи в Европа. Групата, която редовно предприема турнета, е продала повече от 13 милиона албума по целия свят. Най-новият ѝ албум "Hell, Fire Аnd Damnation" се очаква на 19 януари.

Шведите Hammer Fall се сформират през 1993-а в Гьотеборг. През 2000 г. албумът  "Renegade" става № 1 в родината им и се превръща в златен. През 2002 г. групата издава песента "Hearts On Fire", която става най-големия ѝ хит, с над 80 милиона стрийма в Spotify до момента. Песента е химн на шведския олимпийски женски отбор по кърлинг, което води до изпълнението на групата на церемонията по откриването на Европейското първенство по лека атлетика пред 250 млн. зрители в цял свят. По време на над тридесетгодишната си кариера шведските титани са оглавявали класациите за албуми както в родината си, така и в международен план, разпродавали са турнета, достигнали са златен статус и са натрупали над 240 милиона стрийма в Spotify и над 130 милиона гледания в YouTube.

Delain е нидерландска симфоник метъл формация, създадена през 2002 г. от бившия кийбордист на Within Temptation Martijn Westerholt. Бандата има седем студийни албума и три EP-та, в които гостуват изпълнители като Sharon Den Adel от Within Temptation, Marko Hietala от Nightwish и Alissa White-Gluz от Arch Enemy. Групата е била част от фестивалите Wacken, Graspop и Download. С обновения си състав, включващ зашеметяващия и спиращ дъха вокал на Diana Leah, Delain са готови да продължат своето пътешествие на световната метъл сцена.

Цени на билетите:
- Тридневен билет – 180 лв.
- Еднодневен билет за 12 юли, с хедлайнър Accept – 120 лв. 
- Еднодневен билет за 14 юли, с хедлайнър Deep Purple – 120 лв.

Midalidare Rock In The Wine Valley предстои от 12 до 14 юли. Билети - в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, Билетен център на НДК, "Технополис" и "Български пощи".

Деца до 12 години влизат без билет.

Пълна информация за Midalidare Rock In The Wine Valley

https://midalidarerock.bg
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички