Анимационерите са българският гост на концерта на Fun Lovin‘ Criminals в София.Come Find Yourself


Анимационерите са българският гост на концерта на Fun Lovin‘ Criminals в София.Come Find Yourself

1683

На 23 май зала 3 на НДК ще се превърне в много повече от концертна зала, тя ще стане арена на автентично парти преживяване в стил 90-те, защото към концерта на Fun Lovin‘ Criminals се присъединяват и любимите алтернативни герои на БългарияАнимационерите.

Групата с фронтмен Георги Згуров-Гурко (вдясно на снимката), която носи духа на десетилетия революция и индивидуализъм в българската музика, ще открие за любимите братовчеди от Ню Йорк.

Анимационерите са без съмнение една от най-интересните групи на алтернативната музикална сцена у нас. В подкрепа на заявката им за оригинален музикален стил безспорно стоят и всичките сценични изяви и видеоклипове на Анимационерите. В музиката им съвсем органично се смесва електронно звучене с алтърнатив и рок. Групата има три издадени албума: "А" (2000), "Плюс" (2003) и "Анимационерите". (2016). В бандата са Николай Бекриев Заека, Цветан Методиев и Георги Згуров-Гурко.

След тях на сцената се качва основното трио – централен парти елемент на вечерта – Brian Fast Leiser, Frank Benbini и Naim Cortazzi, или Fun Lovin‘ Criminals, с нюйоркския си груув и микс от хип-хоп, рок-ен-рол, блус, джаз и латино соул.

Партито ще продължи и след последното парче на кримките от Ню Йорк. Музикалната селекция след концерта е поверена на Краси Москов, познат от ефира на Z-Rock и нощните клубове на София. От колоните ще продължи да звучи още рок-ен-рол, фънк и джаз за удължено удоволствие на всички посетители, за още танци и коктейли с приятели.

Fun Lovin' Criminals се сформират през 1993 г., след като Fast среща Huey в нощния клуб The Limelight в Ню Йорк. Дебютният им албум "Come Find Yourself" достига № 7 в британските класации и е сертифициран като платинен в Обединеното кралство и като златен в Нидерландия. Най-големият им хит "Scooby Snacks" съдържа диалози от филмите "Pulp Fiction" и "Reservoir Dogs" на Куентин Тарантино. Песента достига своята връхна точка № 12 в британската класация за сингли през 1997 г. и получава сребърен статус от Британската фонографска индустрия (BPI) през юли 2022 година. Групата е издала шест студийни албума, три диска с концертни записи и четири компилации с хитове на FLC, алтернативни версии и B-страни. Настоящият състав са Brian "Fast" Leiser, Frank Benbini и Naim Cortazzi от Happy Mondays. Последният албум "The Roosevelt Sessions"може да се чуе в избрана аудио платформа: https://ffm.to/dpnzb9p. Линкове към социалните мрежи на бандата: https://linktr.ee/Funlovincriminals.

Новини и актуална информация за събитието - ТУК.

Билети - в мрежата на Ticketstation.

Информация за всички предстоящи събития на Fest Team - на festteam.bg, ticketstation.bg и в социалните мрежи.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички