Беглика фест 2016: Пробуждане


Беглика фест 2016: Пробуждане

3565

Играеш, твориш, мечтаеш, слушаш музика, опознаваш света и през света – себе си, и някак си неусетно... порастваш.

Един ден се събуждаш на 8. Имаш вече много приятели, дори не просто приятели, а общност от хора зад себе си. Имаш обаче и много по-сложна задача от преди: да превърнеш август в още по-бегличествено изживяване. Точно това ни очаква на осмия Беглика фест! Събитието отново ще се състои на язовир Голям Беглик в Родопите между 25 и 29 август.

И тазгодишна музикална програма предлага колоритни изпълнители. Бегликърите ще могат да се насладят на Авигея, DJ LeNaki, Koza Mostra, Йордан Камджалов, [dunkelbunt]...

Сред акцентите е изявата на Влада Томова. Включвайки в състава си някои от най-добрите инструменталисти на Ню Йорк, ансамбълът Балкански приказки, воден от нея, дава съвременна душа на балканската диаспора. От година насам Влада Томова е щастлива да работи и с музиканти в България, с които представя на родна сцена авторските си песни и теми от Балкански приказки. Пресягайки се на длъж и шир в търсене на приказките си, репертоарът на групата се простира от родната за България до други части на Балканите и Близкия Изток, с нюанси от Индия и сефарадска Испания, напомняйки за културните корени на България. Балкански приказки въплъщава радостта и бликащата наслада, които помагат на всяка традиция да се запази жива. Едноименният албум на групата е издаден през октомври 2009/2011 години с подкрепата на българското музикално издателство "Кукер Мюзик".

Музика, пълна със смисъл и душа – такова е звученето на Markandeya, екс-фронтмена на Kultiration. Колко са измеренията на музиката, ще стане ясно от Man Оf No Ego – проект на българския продуцент Димитър Петров, комбиниращ ембиънт и сай-чил саунд, в който вплита и послания на мислители като Алант Уотсш и Ошо. Man Оf No Ego обещава пътуване дълбоко в сенките на човешката сетивност.

На Беглика фест 2016 ще търсим заедно ключове. Заровени, скрити или съвсем очевидни – много са ключовете към човешката природа, и още повече са начините за откриването им. Един от тях ще ни представят от Gene Keys България. Защото в гените ни е заложено много повече, отколкото предполагаме. В гените ни е ключът към щастието ни. И само въпрос на знание е да го завъртим в правилната посока, а тя е различна за всеки един от нас - обясняват организаторите. За 8 години, откакто съществува, събитието се превърна в много повече от фестивал с устойчиви принципи. 8 - числото на безкрайността. А безкраят крие необятни възможности и точно в това е величието му. Беглика вече е хармонична и саморазвиваща се общност от хора – свободомислещи, чисти в отношението си към света, смело изразяващи себе си. Не случайно миналата година след фестивала се появи абсолютно неформално Фейсбук групата Хората от Беглика. Както и не е случайно, че артистите отдавна припознават Беглика фест не просто като сцена за изкуството си, а като пространство за създаване на изкуство – свободно и естествено, такова, каквото идва от сърцевината на вдъхновението им. Вярваме, че този общностен принцип е нашият ключ към създаването на един незабравим Беглика фест 2016. Искаме да направим всичко възможно (и вярваме, че възможностите са безкрайни) да отворим вратите си за всеки, който има нужда и желание да стане част от колективното преживяване на фестивала.

Освен музика, тазгодишното издание на проявата включва театър, цирк, кунг-фу, медитативни практики много други активности, а и детска градина.   

Пълната програма: ТУК

Билети за Беглика фест 2016

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички