Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден

Бивши колеги на Крис Доутри го съдят за нарушени авторски права


Бивши колеги на Крис Доутри го съдят за нарушени авторски права

3408

Членове на бившата група на Крис Доутри (Chris Daughtry) - Absent Element, го дадоха на съд. Те твърдят, че певецът им дължи авторски и лицензионни възнаграждения за 4 сингъла, които са написали заедно, пояснява MTV.

Звездата от American Idol е призован от съда в Грийнсбъро, Северна Каролина, където ще се изправи срещу трима от бившите си колеги в спор за авторски и лицензионни възнаграждения. Райън Андрюс, Скот Крауфорд и Марк Пери, свирили в групата заедно с Даутри и преди участието му в риалити формата през 2006, заведоха дело срещу певеца в Гилфордския oкръжен Върховен съд миналия четвъртък, според американския вестник The Charlotte Observer.

Музикантите твърдят, че Крис (в средата на снимката) ги е лишил от възнаграждения за четири песни, които, по техните думи, те са композирали заедно - и като музика, и като текст.

Съдебният иск обвинява певеца в "конструктивни измами, нарушения на доверени задължения, нелоялни търговски практики и други измамни и неправомерни дела".

В повдигнатото обвинение тримата музиканти твърдят: "всички ние, четиримата,  пишехме заедно музиката и текстовете за песните на Absent Element, сътрудничихме си в аранжимента и записа на тези песни, редовно се консултирахме помежду си по въпроси, свързани с дейността на групата, и взимахме общите решения на базата на гласуване с мнозинство”.

Рокерът, който се класира четвърти на 5-тия сезон на American Idol и се превърна в платинен изпълнител начело на група с фамилното му име (Daughtry), отговори на съдебния иск с публикация на официалната уеб страница на групата:

"Силно съм наранен от тези фалшиви обвинения", пише той. "Песните, посочени в съдебния иск, са написани единствено от мен и от никой друг, и на този етап нямам какво повече да коментирам".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички