Часове до шоуто Led Zeppelin Symphonic в Пловдив


Часове до шоуто Led Zeppelin Symphonic в Пловдив

1837

Световноизвестната продукция Led Zeppelin Symphonic ще изнесе само един спектакъл в България -  на 26 юни.

Изборът точно на Пловдив никак не е случаен. След два триумфални разпродадени концерта миналата година в открития театър Odeon at Acropolis в Атина, мениджмънтът на турнето моментално се съгласи да дойде у нас, разбирайки, че имаме също толкова уникален запазен античен театър.

"Това – казаха ни хората от Live People Agency – е съвършената сцена за тази невероятна комбинация от вокалисти, рок група и симфоничен оркестър". Грандиозният симфоничен рок спектакъл ще представи най-великите хитове на Led Zeppelin с нов аранжимент, сред които "Whole Lotta Love", "Black Dog", "Kashmir", "Rock & Roll", "Dazed & Confused" и, разбира се, "Stairway To Heaven".

Своеобразното музикално пътешествие в невероятната атмосфера на Античния театър ще събере елитни музиканти (5-членна рок група и 4 соловокалисти) от лондонския "“Уест Енд", плюс пълната мощ на оркестъра на Софийската филхармония. На пулта отново (както през май в НДК в София) ще е прочутият диригент Ричард Сидуел, работил с едни от най-големите имена на световната музикална сцена като Сара Брайтман и много други.

Безспорно, водещата фигура в квартета вокалисти е Питър Елдридж, който вече ни изуми с пеенето си в шоуто Queen Symphonic. Той е и фронтмен на прочутата далеч отвъд Обединеното кралство трибют група Hats Off To Led Zeppelin. Дългокосият, татуиран Елдридж е абсолютна рок звезда, но пее и на театрална сцена, а през 2013 г. бандата му печели конкурса UK National Tribute Awards и е единствената трибют група в Англия, спонсорирана от гиганта Marshall. Накратко, Питър е суперексперт и тотално отдаден фен на музиката на Zeppelin, лично се познава с Плант и Пейдж, и наистина може да предложи на феновете на тази титанична група едно магическо изживяване, което ще им позволи да се докоснат до музиката на Led Zeppelin както никога досега.

Билети - на :
• онлайн на bilet.bg
• в билетен център на община Пловдив
• на касата пред Античния театър в деня на концерта

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички