ЧРД на Слави от Б.Т.Р.


ЧРД на Слави от Б.Т.Р.

5986

Китаристът на Б.Т.Р. - Славчо Николов, става на 43 днес.

"При такива поводи в бандата имаме традиция - събираме се винаги, но в тесен кръг, от години е все така", каза музикантът за "MySound.bg".

Той ще заведе членовете на групата и техните най-близки на кръчма довечера.

"Винаги се получава много хубаво, задушевно, весело и си изкарваме страхотно. Щото сме и на един акъл, и на една и съща купонджийска вълна", поясни китаристът (на снимката до вокала Наско Пенев, втори вляво)с усмивка, но не скри, че партито е глътка въздух в натоварената им докрай с участия програма.

Б.Т.Р. ще подгряват за Любе на турнето им България, което започва на 19 май.    

Слави е роден на 15 май 1967 година в София. Когато родителите му купуват китара на неговия по-голям брат, Славчо тръгва заедно с него на уроци и не след дълго си присвоява китарата.

На 13-годишна възраст постъпва в състава на Софийски мандолинисти и започва по-сериозното си обучение по китара. Една година по-късно среща учителя, който го изгражда като музикант - Димитър Дойчинов. Под негово ръководство Славчо изнася много самостоятелни концерти за класическа китара. В програмата свири автори като Бах, Джулиани, Албенис, Вила-Лобос. Като всеки тийнейджър претърпява различни спортни увлечения – конна езда и бокс. Същевременно продължава средното си образование в Техникума по керамика и стъкло в София. Там сформира и първата си тийнейджърска група - Сириус. Четиримата са истински фенове на Кис, опитват се да свирят техни кавъри и правят първи опити за собствени композиции. Естествено групата се разпада.

Следват две години вярна служба на родината в артилерийски батальон в Кюстендил, където среща бъдещия си колега Иван Калфов (днес в Б.Т.Р.), който също свири на класическа китара по онова време.

Останалото е история...

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички