Нашите Fyeld и Badcast ще подгреят за американскете трап метъл пионери Dropout Kings
Бристълското дуо The Jesus Bolt с концерти в Пловдив и София
Любо Киров с "Ново сърце" в Sofia Live Club за 15-тия рожден ден на популярното място за жива музика
Jonathan Roy с нов албум за концерта си в София: Life Distortions
Таралеща и Патърдия канят с деца на концерт
Дъги Уайт и Джон Стийл ще подгреят публиката за Глен Хюз
Fest Team с празнични отстъпки за публиката. 24 май: Ден на културата, но и на новите хоризонти
Мрачен пандемониум с гърците Shadowmass и Decipher и родните Embrace By Dark
Концерти на гарите в Карлово и Казанлък за Празника на Розата
Mirain представя дебютния си албум "Clear" с артистична премиера в Sofia Live Club
"Музика в портрети" с фолклорния оркестър на БНР и солисти Магдалена Карамитева, Димитър Карамитев и Димитър Гугов
Омара "Бомбино" Моктар с два камерни концерта в София на 22 и 23 май: туарегски рок-ен-рол

Der Hunds свириха в памет на Chris Cornell


Der Hunds свириха в памет на Chris Cornell

5423

Столичният клуб "Терминал 1" събра над 600 души, почитатели на сиатълската музика и идола на няколко поколения Chris Cornell, онази вечер.

Както MySound.bg вече писа, легендарният рок музикант се самоуби след концерт в Детройт на 18 май. Няколко дни по-късно, под влиянието на силната емоция, музикатите от актуалната група Der Hunds започнаха да създават своя трибют в памет на Chris Cornell. След нeколкомесечни усилени репетиции, трибютът беше изсвирен за първи път пред българската публика. Той съдържа над 20 от най-емблематичните парчета на големия рок музикант и е част от националната информационна кампания Promise To Survive ("Обещание за живот") в подкрепа на хората с депресия. В сет листата бяха включени композиции от всички периоди и формации на Chris Cornell - Soundgarden, Temple Оf Тhe Dog, Audioslave, както и соловите му албуми. Освен големите хитове като "Black Hole Sun", "Like A Stone", "Outshined" и др., бандата изпълни рядко свирени и много лични песни от соловата кариера на музиканта, сред които "Seasons" и "Can’t Change Me". Голямото музикално изживяване започна с едно от най-популярните парчета - "You Know My Name".  Публиката не спря да пее от първата до последната минута на концерта и извика три пъти на бис Der Hunds. Емоцията в залата беше огромна и завладяваща почти цели три часа.

В паузата между двата сета на трибюта беше излъчен образователен филм на Световната здравна организация (СЗО), посветен на това как да се справяме с депресията и как да помагаме на близките си. Публиката го аплодира с разбиране и съпричастност. Защото всеки от нас или е изживявал, или е имал близък с подобен емоционален проблем. С информационни материали по темата помогнаха от Националния център за обществено здраве и анализи (НЦОЗА) .

Трибютът и информационна кампания Promise To Survive тръгва в страната с подкрепата на PR Care. Следващите дати са: 10 ноември в клуб Void - Пловдив, 11 ноември в "Бар без име" - Бургас, 1 декември в клуб Vintage 33 - Варна и на 2 декември в бар Rocka RollaВелико Търново.

За Der Hunds

Der Hunds e рок банда с 14-годишна история. Вдъхновението за събирането на  музикантите е първият албум на Audioslave с вокалист Chris Cornell, излязъл през 2002-ра година, (след като всички музикални критици смятаха, че гръндж музиката от Сиатъл е загинала). Фронтменът на групата Борислав Мудолов (Боби Косатката) често  е наричан в музикалните среди "българският Chris Cornell", поради поразителната прилика в гласовете им. В музикалните среди Der Hunds винаги са били оприличавани на Soundgarden и до ден-днешен са свързвани с музиката на групите, в които участваше Chris Cornell. Въпреки че години наред са свирили различни парчета на Chris Cornell, днес българските рокаджии, че отново са били вдъхновени и разтърсени от заряда на неговата музика, която завинаги ще остане жива.

Проектът е напълно свободен от корпоративно финансиране и други интереси. Кампанията е изготвена от идейни и духовни съмишленици. Тепърва се надяваме на подкрепа и развитие на темата, така че повече хора да бъдат информирани, за да могат да помагат на себе си и близките, не крият от екипа на PR Care.

Снимки на Орлин Николов - в секцията "Галерия"

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички