Алтернативен гот! Швейцарците The Beauty Of Gemina с концерт в София
Пищен Ни-cool-ден-ski (Никулденски) концерт на вокално инструМенталната група Svetlio & The Legends
Михаил Йосифов и Новините в джаза с празнична емисия. Коледен копнеж
Hot Since 82 пристига за вълнуващо парти в София през декември
Дино Мерлин със специален поздрав за България преди концерта с Желко Йоксимович
Константин Костов, Христо Йоцов и Плевенската филхармония с авторски концерти в Добрич и Варна
David Garrett в Пловдив: Златни изживявания и премиум емоции с новите билети
Мария Илиева с нова международна награда и дата за голям концерт догодина
Японската сензация Kyoto Jazz Massive пристига за първия си концерт у нас
Pettersson & Frederiksson специални гости на фолк метълите Faun в България
Till Lindemann, фронтменът на Rammstein, със солов концерт у нас догодина
Ali с дългоочаквания си дебютен албум и неочаквани гости в столичния клуб "Строежа" на 23 ноември

Джими Хендрикс върви с Каберне Совиньон


Джими Хендрикс върви с Каберне Совиньон

5553

Изследване на унивреситета Хериът-Уот, Единбург доказа, че музиката влияе върху вкуса на виното, пише "АР".

От факултета по приложна психология открили, че Джими Хендрикс идеално се връзва с Каберне Совиньон, докато Рой Орбисън върви най-добре с Мерло.

Професор Ейдриън Норт, декан на факултета, открил, че виното стимулира определени центрове в мозъка и при дегустация различни части на мозъка кореспонридат различно с ароматите, а това повлиява начина на възприемане на музиката.

„Ние винаги пускаме на нашите лози грузински хорове, и вярваме, че това спомага процеса на зреенето. Изследването на Хериът-Уот потвърждава и обосновава научно влиянието на музиката върху виното”, твърди и винопроизводителят Аурелио Монтес.

„Бях силно заинтригуван от идеята на Монтес да включи музика в процеса на винопроизводството и много исках да проверя дали музиката наистина влияе върху узряването на гроздето. Това е първият случай, в който научно се доказва, че музиката може да афектира останалите сетива и да промени вкуса на виното”, допълва професор Норт.

Една част от академичния свят приема изследването като зашеметяващо научно откритие, други обаче са скептични и твърдят, че професорите не бива да тръбят, че са открили нещо, само защото винцето им се е усладило.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички