Джон Бон Джови и Гуен Стефани съдят бар


Джон Бон Джови и Гуен Стефани съдят бар

4798

Джон Бон Джови (Jon Bon Jovi) и Гуен Стефани (Gwen Stefani) предприеха правни действия срещу американски бар, който пускал музиката им без да плаща необходимите за целта роялтис (отчисления за авторски права).

В иска, заведен в съда миналия месец, двамата са поискали заведението „Сали’с Салуун енд Ийтърли” в Минеаполис да спре да пуска тяхна музика на клиентите си докато не сключи изискуемия договор за това със съответната организацията за колективно управление на авторски права.

Музикантите са поискали и неогласена засега сума като обезщетение за пропуснати ползи от досегашното незаконно излъчване на тяхната музика.

Едновременно с това току що стана ясно, че новата кънтри сензация Тейлър Суифт (Taylor Swift) също е дала под съд собствениците на бар в Айдахо със същите обвинения.

Изглежда сме свидетели на нова вълна от съдебни искове в опитите на организациите за авторски права да накарат потребителите и ползвателите на музика да плащат за използването й, коментират специализираните медии.

Тъй като някои от тези организации напълно съсипаха имиджа си в последните години, този път те се опитват да свършат работата си, като използват за посредници известни музиканти.

По подобен начин преди години RIAA нае най-известната група в света по това време - Металика да съди сайта за обмен на музика Напстър. В резултат от тази авантюра десетки хиляди възмутени фенове на музиката се отказаха от своите любимци, групата съсипа добрия си дотогава имидж и едва не се разпадна, изпадна в творческа криза, а някои от членовете й минаха през тежък личен период и през центрове за рехабилитация.    

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички