Еуфоризъм! Изложба, пърформанс, рок концерт и диджей сет накуп


Еуфоризъм! Изложба, пърформанс, рок концерт и диджей сет накуп

5752

Художникът Точка Илиева, поетът Ясен Василев, група Аявис (Ajabez) и DJ Сава ще смесят изобразително изкуство, слово, рок музика и диджейски миксове в "Sofia Live Club" тази сряда, 24 март.

С нестандартния си подход и новаторската смес от изкуства младите творци се заричат да превърнат събитието, наречено „Еуфоризъм”, в един от най-интересните проекти през пролетта.

Еуфоризъм” е дума, измислена и осмислена от Точка, Ясен и музикантите от групата в стремежа им да дадат отговор на пошлостта в изкуството. Така съвсем спонтанно се ражда и идеята за нестандартното събитие - комбинация от на пръв поглед несъчетаеми компоненти, чрез които да предизвикат и вдъхновят публиката и да потърсят изворите на надеждата.

В тази си форма "Еуфоризъм" прескочи границите на събитието и успя да зарази стотици хора, които вече седмици опитват да дадат най-точното определение на думата на страницата на събитието във "Фейсбуук" и на блога http://euphorism.info.

5 от тях, измислили най-творчески определения, ще получат покани за изявата.


Какво казват създателите на проекта?

Поетът (Ясен Василев): „Еуфоризмът – това е презареждане с надежда. На 24 март ще разказваме истории за надеждата, нейното търсене, изгубване и повторно намиране.”

Художникът (Точка Илиева): „Еуфоризъм е нашият отговор на пошлостта в изкуството, която виждаме навсякъде. Организираме това събитие, защото искаме да видим ренесанс в съвременното българско изкуство и особено в това, създавано от млади хора”.

Музикантите (формация Аявис): „Искаме повече талантливи млади художници, поети, музиканти да създават изкуство с истински ценности, изкуство, което търси и пресъздава надеждата. Това е за нас Еуфоризмът – да вдъхновиш талантливи хора да правят стойностни неща”.

Вход за събитието - 10 лв.

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички