Eвънесънс наесен


Eвънесънс наесен

4746

След дълго чакане, феновете научиха лично fj фронтдамата на Eвънесънс (Evanescence) - Ейми Лий (Amy Lee), че бандата е в студио и усилено работи по своя нов, трети студиен албум.

В продуцентското кресло е Стив Лилиуайт (Steve Lillywhite), носител на "Грами" (Grammy). Официалната премиера на проекта е обявена за есента.

"Не мога да ви опиша колко съм развълнувана за този албум!", признава вокалистката.  "През последната година и половина тези песни станаха център на живота ми и нямам търпение да чуя как ще оживеят в студиото. Мисля, че звукът ни се развива по много интересен начин и хората ще останат изненадани в добрия смисъл. Чувствам, както винаги, че израстването ни е страхотно и безгранично. Никога не искам да повтарям онова, което вече сме направили", допълва Ейми.

Бандата, известна с хитовете си "Bring Me Тo Life", "My Immortal", "Going Under" и "Call Me When You’re Sober", обещава, че ще остане вярна на характерния  си звук, като ще го обогати с нови идеи, за да създаде "един нов свят". Саундът варира от шепот до болезнено агресивни рок звуци, готика и класика, водени от страстни и непогрешими вокали.

Създателката на групата, певицата Ейми Лий, се изявява още на пиано, кийборд и арфа; а около нея са Terry Balsamo - китара; Tim McCord - бас; Will Hunt - барабани, като тях се е присъединил и Will Science”, който ще се грижи за програминга и барабаните, както и за продукцията.

Евънесънс са продали близо 20 милиона копия от своите албуми по целия свят, над 8 милиона от които само в Щатите. Имат две награди "Грами" за своя грандиозен дебютен албум "Fallen", както и номинация за престижната награда със своя втори албум "The Open Door".

Вокалистката е удостоена от Асоциацията на музикалните пъблишъри (National Music Publishers’ Association (NMPA) с престижната награда за автори - "Songwriter Icon Award" през 2008. Записвала е с именития композитор Дани Елфман (Danny Elfman), изпълнявайки песента “Sally’s Song” за саундтрака на "Nightmare Revisited", издаден през 2008 от "Disney Records" по повод 15-а годишнина на филма на Тим Бъртън - "Кошмари преди Коледа".

Наскоро Ейми записа и засне лайв изпълнение за "PBS Series Legends And Lyrics", заедно с Дуайт Йокъм (Dwight Yoakam) и Гавин ДеГроу (Gavin DeGraw). Акустичният ѝ авторски стил е уловен по време на шоу в Нешвил и показва още веднъж колко уникален артист е тя.

"Да си избереш име е много, много трудно нещо – то трябва да описва звученето ти, музиката ти, всичко. Ивънесънс означава "изпаряване", "изчезване от очите", което за мен е доста тайнствено. Специално търсихме нещо необичайно в речника. Това е дума, която повечето хора не са чували преди. Ние се появихме отникъде и искаме този елемент на мистерия да си остане около нас. Освен това мисля, че думата е красива и че музиката ни също е красива", казва Ейми.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички