В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден
Легендарната група Rage на 40. Вестфалски пауър метъл в столичния клуб "При Черепите"
Актуалните британски пост-пънкари  Squid ще ударят в столичния клуб Pave
Димитър Аргиров и Соня Чакърова с нов албум и концерт на 5 октомври. Песенни следи
Световната поп оперна сензация Il Divo пристига за концерти в Пловдив и Варна
Оркестър Камчия, TDK и Evitceles представят България на престижния сръбски фестивал Changeover
Богата музикална програма в "Топлоцентрала" през октомври
Съвместен десант на Contortion, Carved Memories и Melinoë у нас: Unravelling Europe - United In Metal

Филм за Pearl Jam отбелязва 20-годишнината на бандата


Филм за Pearl Jam отбелязва 20-годишнината на бандата

5039

Документалният филм Pearl Jam Twenty ще отбележи 20 години от създаването на знаменитата сиатълска банда.

Световната премиерата на продукцията е на 20 септември. Едноименният саундтрак към нея излиза същия ден в каталога на Sony Music Entertainment/"Вирджиния Рекърдс".

Лентата ще бъде представена в ограничен брой киносалони с с еднократна прожекция в периода 20 - 23 септември, а след 2това ще бъде разпространена в различни страни.

Подборът на песните в саундтрака е направен лично от режисьора на филма и носител на редица награди - Камерън Кроу, заклет фен на групата и гръндж музиката като цяло.

(Виж трейлъра към филма на: http://www.pj20.com )
 
Pearl Jam Twenty e забележителен и достоверен портрет на култовата група, създаден и разказан от режисьора и музикален журналист Камерън Кроу, носител на наградата на Академията. Телевизионната премиера на документалния филм ще се състои на 21 октомври по телевизия PBS, като част от телевизионния арт фестивал American Masters. Pearl Jam Twenty на DVD ще се появи в каталога на Columbia Records/Sony Music Entertainment на 25 октомври.

Във филма се преплитат няколко сюжетни линии, а цветовете са ярки и изразителни с характерното за Пърл Джем тежко звучене. Сюжетът проследява годините преди създаването на групата, пътят до върха; хаосът, който настъпва след звездното изстрелване на бандата. С инстинкт за самосъхранение, членовете на формацията дават стъпка назад и се оттеглят от светлините на прожекторите. През следващите години музикантите се заобикалят от ограничен кръг хора и среда, в която успяват да се съхранят. Филмът прославя свободата, която Пърл Джем успяват да запазят и която им позволява да създават музика, с която остават верни на себе си и фенове.

"Вложихме толкова много в тази продукция – моменти, кадри на бандата, аудио откъси, визуални експлозии, нови и стари интервюта – най-различни формати, имащи за цел да представят един емоционален семеен албум, който да даде представа на феновете какво е усещането да бъдеш част от бандата през това двадесетгодишно пътешествие" – споделя Камерън Кроу. "Богатият материал, с който разполагахме, значително улесни нашата работа. Просто трябваше да разкажа историята на Пърл Джем и да оставя да ме води музиката. Беше наистина забавно да заснемем този филм и с нетърпение очакваме да го споделим с феновете", допълва култовият режисьор.

Pearl Jam Twenty дава възможност на почитателите за първи път да проследят пътя на своите фаворити. Лентата предлага неизлъчвани досега материали, над 24 интервюта и кадри на живо от концертните изпълнения на звездните сиатълци.

Pearl Jam Twenty е продукция на Vinyl Films в сътрудничество с Monkeywrench Inc. и Tremolo Productions. Филмът е продуциран от Камерън Кроу, Кели Къртис, Морган Невил и Анди Фишер, изпълнителен продуцент е Майкъл Антъни.

Преди премиерата на 20 септември, албумът "Pearl Jam Twenty" може да бъде заявен за предварителна поръчка на www.virginiarecords.com.

Още - на:

www.sonymusic.com

www.virginiarecords.com

www.facebook.com/virginiarecordsbulgaria

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички