Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni
Отново на училище с радио N-Joy. Поли Генова, Tino, Mona, Vall, Iskrata и други на концерта в Южния парк
Нашите Dimholt съпорт за шоуто на австралийците Austere и в Гърция
Остава с нова песен за рождения си ден, канят на двучасов концерт в "Маймунарника"

Големият рок китарист Адриан Ванденберг със специално шоу в София


Големият рок китарист Адриан Ванденберг със специално шоу в София

1127

Нидерландският китарен ас Адриан Ванденберг и неговата група пристигат в България.

Концертът, на който ще бъдат изпълнени всички големи хитове на Whitesnake, ще се състои в столичния парк-център "Юнак" на 27 септември.

Vandenberg безспорно е име с достойна и славна страница в историята на хард рока. Предвождана от китарния виртуоз Адриан Ванденберг, нидерландската четворка издава три качествени албума през 80-те, постига солиден комерсиален успех и обикаля с турнета по цял свят с Ozzy, Kiss, Rush и Scorpions.

След това идва голямата експлозия - Адриан става ключов член на Whitesnake и е редом до Ковърдейл цели 13 години, точно в апогея на техния успех. Той е основният музикален партньор на легендарния вокалист, композира, записва исторически сола (като в "Here I Go Again"!) и пише история с прословутите си китарни диалози със Стив Вай. След епохата Whitesnake Адриан рисува много (той е и талантлив и търсен художник), но и не спира да работи в различни интересни проекти, сред които супергрупата Mаnic Eden и своята собствена формация Vandenberg's Moonkings.

В последните години той е изцяло съсредоточен върху едноименната си формация Vandenberg, като привлича за постоянен вокалист талантливия швед Матс Левен (известен от групата на Ингви Малмстийн, Candlemass и Trans-Siberian Orchestra). Ритмичната секция също е много солидна - басистът Ранди ван дер Елсен и барабанистът Коен Херфст (Epica, Doro). В този състав карето издава албуми и забива на сцените на най-големите рок фестивали в света, между които Monsters Of Rock Cruise през 2022 и 2023 година.

Новия материал на бандата Адриан описва така: "Ние се подтикваме и вдъхновяваме един друг, за да вдигаме летвата и възникват страхотни, много вълнуващи неща! Вдъхновени са от най-добрите рок групи от 70-те и 80-те, с които сме израснали, но го правим съвременно и динамично. Твърди, енергични рок парчета, епичен размах и - разбира се – по някоя разтърсваща със своята емоция рок балада". Тук е мястото да бъде отбелязано, че за радост на хилядите фенове на Дейвид Ковърдейл в България, бандата включва в сетлиста си и някои от най-големите хитове на Whitesnake, в които Адриан така или иначе е замесен като съавтор. Очаквайте в софийската вечер да прозвучат любимите "Still Оf Тhe Night“, "Is This Love", "Fool For Your Loving", "Here I Go Again" и "Sailing Ships", отбелязват организаторите "София Мюзик Ентърпрайсис".

"Vandenberg съвсем не е носталгична група, опитваща се да възсъздаде това, което се случи толкова години назад - заключава Ванденберг, който вече е идвал веднъж в България в състава на Whitesnake - Това е съвсем нова, динамична банда с име, което има наследство, и не мога да бъда по-щастлив от начина, по който се получи. Затова закопчайте коланите, защото Vandenberg идват при вас!"

Допълнителна атракция ще бъде и страхотната подгряваща група – италианската рок сензация Dream Love, за които се пише, че могат да станат следващия световен рок експорт на Италия след Монескин. Те са победителите на San Remo Rock 2023, който е най-престижният италиански фестивал.

На сцената преди италианците ще излезе първата подгряваща банда за вечерта – нашите момчета от Caliberty. Те са обединени от идеята да представят първичната и класическа хард – хеви рок музика. Стилът е познат на широката аудитория, но не дотолкова експлоатиран в днешно време.

Очаква ни вълнуваща рок вечеринка в началото на есента, която не бива да пропускате, приканват от СМЕ.

Билети - в мрежата на Bilet.bg (вкл. касите на Fast Pay и магазини "На тъмно") и онлайн на https://sme.bilet.bg/ на цени от:

- 60 лв. промо за първите 200 билета
- 70 лв. след изчерпване на промо билетите и до 31 август включително.
- 80 лв. от 1 септември до 26 септември включително.
- 90 лв. в деня на концерта
- 120 лв. за VIP-зоната, разполагаща със седящи места, отделни барове и вход

* Деца до 10-годишна възраст влизат без билет, но с придружител

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички