Горан Брегович в центъра на София с хонорар 150 000 евро за 2010


Горан Брегович в центъра на София с хонорар 150 000 евро за 2010

9098

Горан Брегович и неговият Оркестър за сватби и погребения ще свирят на празненството по случай посрещането на Нова година на централния площад в София.

Говори се, че за поредното си участие у нас Брегович ще получи хонорар от 150 000 евро.

Бившият рокаджия от Биело Дугме ще бъде главната звезда на концерта, организиран от БНТ, която чества 50-а си годишнина.

Освен Брегович, ще участват и няколко родни изпълнители, а телевизията ще предава директно шоуто.

Фолклорната певица Гуна Иванова пък прикани софиянци от ефира на “Сигнал плюс” да не излизат на площад “Александър Батенберг” в новогодишната нощ.

“Разбрах, че Горан Брегович е поканен с неговия Оркестър за сватби и погребения да свири на площада в новогодишната нощ. Софиянци, приканвам ви: за Бога, братя, не излизайте в тази новогодишна вечер, защото вие ще станете съпричастни в пране на пари. 150 000 евро се дават за този оркестър. Аз съм била на фестивал-преглед на духовите оркестри в Оряхово и искам да ви кажа, че съм слушала от най-атрактивния до суперкласата в българските духови оркестри. Пет български оркестри да бяха поканили, по 5 000 лева да им бяха дали, щяха да нахранят София с такава духовна храна, че да ги богославят във век и веков”, изля си душата Гуна Иванова.

Изпълнителката смята, че Горан Брегович трябва да бъде поканен в зала 1 на НДК. По този начин който иска да го гледа, да си купи билети и да си му плати. Рекламодателите обаче проявяват голям интерес към събитието, което е със свободен вход. За шоуто, водено от Мартина Вачкова и Тончо Токмакчиев, ще бъдат монтирани газови отплителни тела, съобщиха от Столична община, които са съорганизатори на изявата.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички