Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден
Легендарната група Rage на 40. Вестфалски пауър метъл в столичния клуб "При Черепите"
Актуалните британски пост-пънкари  Squid ще ударят в столичния клуб Pave
Димитър Аргиров и Соня Чакърова с нов албум и концерт на 5 октомври. Песенни следи
Световната поп оперна сензация Il Divo пристига за концерти в Пловдив и Варна
Оркестър Камчия, TDK и Evitceles представят България на престижния сръбски фестивал Changeover
Богата музикална програма в "Топлоцентрала" през октомври
Съвместен десант на Contortion, Carved Memories и Melinoë у нас: Unravelling Europe - United In Metal
Броени дни до концерта на Kalandra и Lili Refrain в София

Incognito, Jazzanova и Kraak и Smaak на Sozopol - July Morning


Incognito, Jazzanova и Kraak и Smaak на Sozopol - July Morning

2535

Първото издание на Sozopol FestJuly Morning, ще се състои на къмпинг Градина до Созопол на 30 юни и 1 юли.

Новият музикален фестивал обещава свежо и различно забавление за ударен старт на активния летен сезон.

Събитието е на място, където традиционното посрещане на първия юлски изгрев ще бъде под звуците на качествена селекция от иновативни световни и български изпълнители, групи, диджеи и продуценти.

Музика в стиловете соул, денс, фънк, диско, лаундж, джаз, ню джаз, смуут джаз, ейсид други ще звучи 48 часа нон-стоп, а на сцената ще се качат 9 банди и 15 диджея. Селекцията на хедлайнърите включва както световноизвестни, така и едни от най-добрите български групи, диджеи и продуценти.

Сред акцентите са Инкогнито (Incognito) (вляво на снимката), култовото продуцентско трио Kraak & Smaak (вдясно), които идват за първи път у нас с цялата си банда за изява на живо, и ню джаз легендата Jürgen von Knoblauch от Джазанова (Jazzanova).

Не по-малко внимание заслужават и винтидж фънк хулиганите от Испания The Sweet Vandals (Unique Records, ES), отговорният самурай по всички японски музикални изгреви Nik Weston (Mukatsuku, UK) и майсторът на преродения седемдесетарски соул и джаз Onur Engin (Monotape, TK).

Българските групи, които ще участват на фестивала, пък са доказани имена в качествения звук у нас – от смуут джаз принцесата Белослава и родната фънки-грууви-лаундж гордост Tri O Five, през балкан бийт сензацията Kottarashki Live Band и ексцентричната експериментаторка Миленита, до експлозивната фънк-рок формация Дърти Пърчис (Dirty Purchase).

48-часовата програма включва и сетове на 8 от най-добрите парти диджеи у нас – Marten (Funk Da Disco), DJ Ilko (Tri O Five, Funk Da Disco), Maриян Христов ака DJ Ihou, Ramsey Hercules (eкс- Phuture Shok, Stereopor Records), Emil Prize (a.k.a. Boro) (Adultempo, Camp Sessions), Wah Tony (Tri O Five, Хай тайм (High Time) и DJ Jijo feat. Roelant Hollander - live sax (JazzProFilactika, DJazz).

Ъпсурт, Лора Караджова и балет Нова също ще се изявят на събитието. Водещ на 48-часовата позитивно заредена музикална селекция ще бъде свежият Майкъл Флеминг от Trio O Five.

Билети - на цени от 65 лева (2 дни + място за палатка) и 60 лева без къмпинг място, както и по 32 лева за един ден, чрез Eventim:
http://www.eventim.bg/bg/bileti/sozopol-fest-kmping-gradina-96515/event.html

Ticketstream - http://www.ticketstream.cz/bgts/

В продажба са пропуски за ВИП-зоната на цени от 90 лв. за двата дни и 50 лв. – за единия. Те не само ще позволят на феновете да гледат любимците си на броени метри от сцената, но ще ги качат и на палубата на уникалния пиратски кораб, който ще бъде изграден в близост. Корабът ще представлява своебразен бар, на който най-големите фенове с ВИП-билети ще имат възможност да опитат любимите коктейли на всички артисти.

За да е истински наситено и зареждащо усещането от предстоящите два дни на лекота, свежа слънчева музика и морски емоции, гостите ще могат да се включат в демонстрациите на различни алтернативни спортове.
 
Инкогнито е една от най-известните британски ейсид джаз банди, навършваща точно 30 години от издаването на първия си албум – "Jazz Funk", през тази година. Музикантите ще представят последния си, 14-и албум - "Transatlantic RPM" (2010). За цялата си история групата е работила и делила сцени с легенди като Стиви Уондър, Earth Wind & Fire, Куул енд Дъ Генг (Kool & The Gang), Марвин Гей и кой ли още не. С винаги различен състав, Инкогнито са сред любимците на българската публика и именно тази любов е причината те да продължават да се връщат у нас през няколко години, с всеки нов албум и турне. Централна фигура в проекта е Жан-Пол "Блуи" Муник – основател, фронтмен, китарист, певец, продуцент и композитор (с тъмните очила в средата на колажа). Други забележителни членове през годините са Джоселин Браун, Карлийн Андерсън, Тони Момрел, Джой Малкъм и Мейса Лийк, чиито гласове са оставили своя отпечатък в едни от най-известните и обичани от публиката в цял свят хитове на формацията. На официалния сайт на групата Блуи споделя, че ако трябва да отличи някои концерти с най-запомняща се атмосфера и публика, то това са гостуванията на Инкогнито в София с особено позитивния и силно емоционален заряд на българските им почитатели.

Култовото холандско диджейско и продуцентско трио Kraak & Smaak идва за първи път в България в пълен състав, с група на живо. Концертът е част от европейското им турне Electric House Hustle 2011 по повод новия им - трети, албум. Kraak & Smaak са работили с имена като Джамирокуай (Jamiroquai), Richard Dorfmeister, Хъртс (Hurts), Fedde le Grand, Maxwell, Junkie XL, Sam Sparro, Darwin Deez, Сандер Клайненберг (Sander Kleinenberg). "Electric Hustle" е по-електронен от предишните им проекти и стилово се движи без усилие от ню диско до дийп електрофънк. Повечето песни са записани с новата певица на бандата Lex Empress, както и с познатия ни MC Sebastian, блус вокала от Великобритания John Turrell и холандката Janne Schra. Световната премиера на диска бе на 22 април.

Jazzanova е берлинска формация, създадена през 1995 от едни от най-проспериращите немски диджеи и продуценти: Александър Барк, Росков Кречман, Клаас Брийлер, Аксел Рейнемер, Щефан Лайзеринг и Юрген Кноблаух. Резултатът от тяхната съвместна дейност е неповторим стил - смесица от соул, ню-джаз и броукън бийт теми, преплетени в универсален груув. Свързани са също и със създаването на лейбълите Compost Records и Sonar Kollektiv. Джазанова се утвърждават като иновативни ремиксатори, а сред артистите, които са им се доверили, са Лени Кравиц (Lenny Kravitz), Marschmellows, Инкогнто, Фор Хироу (4Hero) и десетки други изпълнители и групи. Пред българската публика с диджейски сет ще се представи Jürgen von Knoblauch, един от двамата диджеи на формацията. 

Селекцията на участниците във фестивала, дело на артистичния му директор на - Илко Гривишки (DJ Ilko), е уникална с това, че ще предложи на ценителите качествен подбор на артисти, които следват единна линия, носят сходен заряд и творят в допълващи се и кореспондиращи си музикални стилове и жанрове.

Това, на което ще станат свидетели феновете, е внимателно подбран и добре премислен микс, непрекъснат 48-часов диджейски сет, който ще позволи на публиката да се потопи в преживяването без да я изправя пред резки промени в звучащото от сцената.

Още - на:

http://www.facebook.com/Sozopol.Fest

http://sozopolfest.bg/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички