Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Световната сензация Tekashi 6ix9ine и трап звездата NLE Choppa идват за първото издание на Menace To Society Festival
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо

Инди бандата Atlas Genius издава дебютния си албум


Инди бандата Atlas Genius издава дебютния си албум

3981

Дебютният албум на инди бандата Atlas Genius - "When It Was Now", ще излезе официално в каталога на Warner Bros. Records на 19 февруари.
 
Австралийската формация, която беше на турне из Щатите с групи като Silversun Pickups, Wolf Gang и Animal Kingdom и постави края на обиколката с напълно разпродадено хедлайнърско шоу в Troubadour, Лос Анджелис, на 11 декември 2012, нашумя с парчето "Trojans". Премиерата му бе в програмата Morning Becomes Eclectic на радио KCRW, а американския си телевизионен дебют групарите направиха в шоуто Jimmy Kimmel Live.

Бандата е композирала, записала и продуцирала материала за диска в собственото си студио в своя роден град Аделейд, Австралия. Записът е смесен от Michael Brauer в Electric Lady Studios в Ню Йорк.

Веднага щом построяват студиото, първата песен, която музикантите завършват, е "Trojans". Няколко седмици по-късно те качват парчето в SoundCloud, Spotify, iTunes и австралийския сайт Triple J Unearthed. След което почти забравят за него.

"Започнахме да си мислим, че музиката е въздушна кула и че всеки от нас трябва да се върне в университета, за да преследва някакви по-реалистична кариера", казва вокалистът Keith Jeffery. Но докато зубрели за последния изпит от есенната си сесия, музикалният блог Neon Gold открива "Trojans" в сайта Triple J Unearthed и написва пост, възхваляващ песента с уверението, че тя "ще заплени ума ти със своите дълбоки вокали и завладяващ припев". Проверявайки имейла на бандата за първи път от повече от месец, музикантите откриват, че пощенската им кутия буквално е препълнена с писма от фенове, звукозаписни лейбъли, букинг агенции и компании за мениджмънт от цял свят.

Atlas Genius продължили да композират и да записват нови песни в относителна изолация в тяхното студио, докато мълвата за "Trojans" се разпространила бързо из интернет пространството, като благодарение на подкрепата на блога, песента застава под № 1 в Hype Machine и в чарта Emerging Artist на We Are Hunted. SiriusXM Alt Nation открива парчето във въпросния блог и започва да го върти."Trojan" прекарва цели четири седмици  като най-исканото парче в генерирания от слушателите списък с желания в началото на 2012. Песента започва да се продава по над 1000 копия на седмица в САЩ и скоро регистрира 45 хиляди сваляния – и всичко това без грам усилия за реклама от страна на все още неподписала с никой лейбъл банда.

Atlas Genius стават артисти на Warner Bros. Records през пролетта на 2012 и  издават EP-то "Through The Glass" през юни, включващо освен "Trojans", и песните "Back Seat" и "Symptoms". Бандата пусна ремикси и на трите песни на своята страница в SoundCloud, включително ремикси на Lenno, Goldroom, Xaphoon Jones (от Chiddy Bang), Aislyn (от Passion Pit), Wild Cub и Fred Falke. Всеки един от тях влиза в класацията на Hype Machine, като Lenno застава на №1, а тези на Goldroom и Xaphoon влизат в Топ 5.
 
"Trojans" бавно и сигурно се превръща в истински хит, продавайки се в над 100 хиляди копия и изкачвайки се до Топ 5 в чарта Rock Radio.

Видеото е режисирано от Claire Marie Vogel.

Виж клипа тук: http://www.youtube.com/watch?v=Sd2yr12abg8.

Албумът "When It Was Now" на Atlas Genius ще бъде на музикалния пазар у нас от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

Повече информация за Atlas Genius - на:
 
http://www.atlasgenius.com/
http://www.facebook.com/AtlasGenius
http://www.youtube.com/user/atlasgenius
https://twitter.com/#!/atlasgenius/

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички