Индустриален MIR в Найлона. Peace, Пловдив!


Индустриален MIR в Найлона. Peace, Пловдив!

4814

Електроника, експериментъл и индъстриъл ще си дадат среща в пловдивския клуб "Найлона" от 21 часа довечера.

Главните герои са гостите от проекта MIR, които пристигат по покана на клуб "Лебовски", "Динго Мюзик" и арт клуб "Найлона".

Швейцарците ще представят своята космическата машина за експериментална електроника и помитащ индъстриъл.

Триото е отново у нас като част от европейското си турне. С нов набор композиции в типичния си безкомпромисен стил швейцарците са решени да затвърдят впечатленията от предишното си гостуване и да спечелят още верни фенове.

По подобие на космически кораб на път за безкрая формацията предлага неописуемо с думи звуково пътешествие. Абсолютната свобода на музикално изразяване, съчетана с тежката артилерия на аналоговия сет от муугове, усилватели, барабани и варели дава умопомрачителен ефект. От друга страна MIR са класическо рок-ен-рол трио, което обаче използва неконвенционален изказ. Нещо, което трябва да се види и чуе, за да се повярва.

MIR се раждат през 2005 от взаимодействието между трима млади артисти, които пробват с музикални стилове извън утвърдената поп форма. След натрупан опит в експерименталните жанрове и много проби проектът достигат до класическия лайн-ъп на джаз рок трио, което използва бас/китара, орган/синтезатор и барабани.

Продължителността на парчетата понякога е 10-минутен цикъл от повличащ ритъм, върху който градира футуристична звукова вълна и тежки рифове. Богатият набор от ефекти и разнообразното тоноизвличане превръщат композициите по-скоро в жива електроника и водят слушателя до пълен екстаз.

Повлияни от германския жанр "Kosmische Musik", MIR съветват да слушате тяхната музика силно и най-добре на концерт.

Цена на билета - 5 лв.

Още - на:

www.clublebowski.com

www.myspace.com/mirmusic

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички