КоЯn на Hills Оf Rock 2024: Once a Freak, Always a Freak. Средният пръст и малко други есенции
С Плешивото куче на терен, преди генералните репетиции на някои от по-ярките участници в афиша на:
Легендата на японския авангарден джаз Акира Саката в София
Първо издание на Music Vibes Festival. Молец, Fyre, Атанас Колев, Боро Първи и други хитови изпълнители в Созопол. Крис Макаров и Юли Славчев - посланици на нов бранд за дрехи втора употреба
Hayes & Y и Woomb с ексцентричен концерт в Созопол
Мокри и усмихнати с Dubioza Kolektiv в Созопол. Веселяците канят на "концерт с приятели" със специални пакети на билети с отстъпка
Lеft To Die с нов концерт в София: Култови песни на Death от "Scream Bloody Gore" и "Leprosy"
Рок маратон: Mono Inc, Pain Of Salvation и Ihsahn в три последователни дни в Пловдив
Трето издание на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" в Боровец от 2 до 7 август
Judas Priest - Защитниците на Непроницаемата вяра в София
Траш и спийд на макс с американските титани Toxic Holocaust
Chuck Billy (Testament): "Ще крием бирата в бекстейджа от Maltworm"

Китаристът на Saliva почина от мозъчен кръвоизлив по време на турне


Китаристът на Saliva почина от мозъчен кръвоизлив по време на турне

1281

Китаристът Уейн Суини (Wayne Swinny) - един от оригиналните членове на Saliva, е починал на 59-годишна възраст.

Трагедията връхлетя музикантите докато са на турне и е трябвало да свирят в Питсбърг. Преди концерта Суини изпада в тежко състояние. Той е открит от колегите в стаята му и е транспортиран до местна болница. Там е диагностициран със "спонтанен мозъчен кръвоизлив" и е вкаран в интензивното отделение. Няколко часа след това обаче от групата съобщават, че китаристът им е починал. "С огромна тъга ви съобщаваме за смъртта на нашия брат Уейн Суини. Той почина този следобед от спонтанен мозъчен кръвоизлив, докато бяхме на турне - се казва в официално съобщение в социалните канали на Saliva - Подробности за погребението ще съобщим скоро. Уейн ще липсва на всички ни. Обичаме те, Уейн."

Един от настоящите членове на Saliva - соло вокалистът Боби Амуру, пише следното сърцераздирателно съобщение за покойния: "Не знам какво да мисля и чувствам в момента. Сърцето ме боли за семейството на Уейн, за приятелите му и за всеки, който имаше щастието да бъде около него. Сърцето ме боли за дъщеря му Ники. Той обичаше това малко момиченце толкова много. На сцената той беше герой, а извън нея беше горд баща и изключително човешко същество, което нямаше врагове. Благодарен съм, че през последните 12 години от живота си споделях с Уейн времето си както на сцената, така и извън нея. Научих толкова много от него. Цял живот ще съм благодарен за това. Бог да те пази, Уейн. Знам, че ще се срещнем отново."

Според Loudwire, Уейн Суини е единственият член на бандата, който е от основателите на групата, след като вокалистът Джоузи Скот напусна през 2011 г., а 4 години по-късно си тръгна и басистът Дейв Новотни. Saliva е на голямо американско турне заедно с Through Fire и Any Given Sin.

Бандата е сформирана в Мемфис, Тенеси, през 1996 година. Рокаджиите осъществиха своя пробив с втория си албум "Every Six Seconds" (2001), чиито продажби надхвърлиха 2 милиона копия. От него е песента "Your Disease", която получи номинация за "Грами".

Снимка: 7 Now

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички