"Клише" е най-новият видеосингъл на Остава. Последни билети за премиерата му на живо


"Клише" е най-новият видеосингъл на Остава. Последни билети за премиерата му на живо

1482

След изминалата юбилейна и изключително успешна година за група Остава, момчетата продължават ни радват с нова продукция. Видеоклипът към песента "Клише" е вече факт, а неговата концертна премиера предстои с акустичен гиг в столичния бар Kick's от 21.00 ч. на 8 март.

Идеята и клипът са дело на режисьора Ясен Григоров, в който той използва лични кадри от семейните ленти на родителите си.

"Всяка песен, която идва от сърцето на авторите ѝ, е като своеобразен саундрак към реалния живот. Винаги съм усещал по такъв начин музиката и текстовете на Остава. А когато говорим за реалния живот, няма минало и настояще, няма и бъдеще. Преживяваме по подобен начин едни и същи цикли, които се повтарят и повтарят, така както се повтарят уроците в училище за всички нас. Затова, когато чух за първи път "Клише" на Остава, аз "залепих" тази песен към собствената ми семейна история – пътуванията на майка ми и баща ми (Ася и Григор), преди още мен и брат ми да ни е имало. Баща ми е мечтаел да бъде кино оператор и е снимал много с 8-милиметровата си камера. В клипа споделям моменти от видеа, които той е снимал различни моменти от общите им открития с майка ми, на радостта им от самолетни полети, ягоди и морски бряг. Свилен Ноев и Невена Спасова приеха поканата ми да преплетат и тяхната двойка в историята, приемайки да ги снимам в дома им, танцуващи и смеещи се по същия начин като родителите ми. Така е, всичко това е клише, но в крайна сметка денят продължава да бъде добър", разказва Ясен.

"Клише" е част от албума "Кислород", който Остава издадоха миналата година. Текстът и музиката са на Свилен Ноев, а за аранжимента групата отново работи съвместно с Георги Станев, който е музикален продуцент на целия диск.

"Клише" е динамична песен, в нея може да се открие и ню уейв, и американски инди рок. Много ми се искаше в текста да има думата рок & рол, но въпреки че парчето е такова, текстът е любовен и уж нещата са клише, но всъщност…не е много ясно", споделя с усмивка знаковият фронтмен.

И разбира се, както е типично за групата, тя никога не си почива. На 8 март Свилен, Жоро и Дани ще зарадват дамите, а и не само, с акустичен сет в бар Kick's.

Последни билети - в мрежата на Eventim.

Снимка: Добрин Кашавелов 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички