Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni
Отново на училище с радио N-Joy. Поли Генова, Tino, Mona, Vall, Iskrata и други на концерта в Южния парк
Нашите Dimholt съпорт за шоуто на австралийците Austere и в Гърция
Остава с нова песен за рождения си ден, канят на двучасов концерт в "Маймунарника"

Куп звезди ще бъдат въведени в Залата на славата


Куп звезди ще бъдат въведени в Залата на славата

1116

Мери Джей Блайдж, Шер, Foreigner, A Tribe Called Quest, Кool Аnd Тhe Gang и Ози Осбърн бяха въведени в "Залата на славата на рок-ен-рола". В нея влизат още американската рок група Dave Matthews Band (на снимката) и певецът и китарист Питър Фрамптън.

Блус изпълнителите Алексис Корнър, Джон Мейл и Биг Мама Торнтън (и тримата покойни)  получиха наградата за музикално влияние, а също така покойните Джими Бъфет и Норман Уитфийлд, американската рок група MC5, певицата Дион Уоруик ще бъдат удостоени с Musical Excellence Award.

"Рок-ен-ролът е постоянно развиваща се "сплав" от звуци, която въздейства върху културата и движи поколенията - каза Джон Сайкс, председател на фондацията на "Залата на славата на рок-ен-рола" - Всяка от тези групи разруши музикалните бариери и повлия на безброй артисти, които последваха стъпките им".

Церемонията по въвеждането ще се проведе на 19 октомври в арена Rocket Mortgage Fieldhouse в Кливлънд, Охайо. Тя ще се излъчва на живо по телевизионния канал Disney+ и ще бъде достъпна на платформата Hulu на следващия ден..

Сред артистите, които бяха номинирани тази година, но не попаднаха в списъка, са Марая Кери, Лени Кравиц, покойната Шиниъд О'Конър, соул-поп певицата Шаде, Oasis, хип-хоп дуото Ерик Би и Раким и рок музикантите Jane's Addiction.

Марк Ронсън, Джак Блек, Слаш, Дейв Грол и Пол Маккартни настояваха британско-американската група Foreigner да влезе в Залата на славата. Знаменитият Ози Осбърн беше приет като солов изпълнител, след като вече е включен в Залата заедно с метъл групата Black Sabbath.

Четирима от осемте номинирани - Шер, Foreigner, Питър Фрамптън и Кool Аnd Тhe Gang, участват в гласуването за първи път. Шер е единствената изпълнителка, която има песен №1 през последните шест десетилетия. Тя и Мери Джей Блайдж, която е с осем мултиплатинени албума и девет награди "Грами", ще помогнат за увеличаване на броя на жените в Залата, които според критиците са твърде малко.

За номинираните гласуват повече от 1 000 артисти и професионалисти от музикалната индустрия. Феновете могат да гласуват онлайн или лично в Музея на "Залата на славата на рок-ен-рола", като петимата най-добри изпълнители, избрани от публиката, ще бъдат включени в бюлетина на феновете, който ще бъде преброен с останалите професионални бюлетини. Изпълнителите трябва да са издали първия си комерсиален запис преди поне 25 години, за да бъдат включени в Залата на славата.

Миси Елиът, Уили Нелсън, Шерил Кроу, Шака Кан, Кейт Буш и покойният Джордж Майкъл бяха сред изпълнителите, въведени в Залата миналата година, припомня "Асошиейтед прес". 
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички