Lake Of Tears ще участват в Каварна Рок Фест 2011


Lake Of Tears ще участват в Каварна Рок Фест 2011

4180

Шведите Лейк Ъф Тиърс (Lake Of Tears) също ще вземат участие в тазгодишното издание на Каварна Рок Фест, обявиха неговите организатори Loud Concerts и община Каварна.

Готик/дуум метъл виртуозите ще свирят в третата вечер от шестото поредно издание на събитието - 17 юли, неделя.

Daniel Brennare и компания ще се качат на сцената втори, непосредствено преди португалските си колеги Moonspell и сънародниците си и хедлайнъри на вечерта, Арх Енеми (Arch Enemy).

Lake Of Tears пристигат за пръви път в България специално за Каварна Рок Фест 2011. С добавянето им към фестивалната програма скандинавското присъствие в афиша на металиадата става все по-осезаемо.

Шведската формация съчетава всичко, което феновете на стила обичат: изключителни мелодии, ултра тежки рифове, психеделчна атмосфера и огромни дози меланхолия, лъхаща от всяко парче. В музиката си включва и много дуум и прогресив елементи. Създадена в началото на 90-е, групата има зад гърба си 8 стидийни албума, сред които емблематичните "Headstones", "A Crimson Cosmos" и "Black Brick Road". Групарите се разпадат за няколко години, но през 2003 се събират отново и от тогава не спират да правят страхотна музика, да изнасят десетки концерти и да преоткриват мрачната страна на въображението си. През април 2011 излиза осмият им студиен албум "Illwill", парчета от който ще бъдат представени и в Каварна.

Концертната програма за 17 юли:

Arch Enemy
Moonspell
Lake Of Tears
Суисайдъл Ейнджълс
(Suicidal Angels)

Както MySound.bg извести, Каварна Рок Фест ще се проведе между 15 и 17 юли.

Очакват се някои от най-големите и обичани от феновете имена в съвременната екстремна рок и метъл сцена като Paradise Lost, Sonata Arctica, Katatonia, Opeth, Тиамат (Tiamat), Aрх Енеми, Муунспел и други.

Подробности за фестивала - в интернет сайта на Каварна Рок Фест:

www.kavarnarockfest.com

както и на:

www.facebook.com/kavarnarockfest.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички