Лято през април с Коколо Афробийт Оркестра


Лято през април с Коколо Афробийт Оркестра

4520

Коколо Афробийт Оркестра (Kokolo Afroebat Orchestra) ще изнесe концерт в Sofia Live Club от 22 часа на 16 април.

Американците пристигат от Атина в пълен състав, а изявата е част от турнето им на Балканите.  

Коколо Афробийт са създадени от композитора и продуцент Рей Луго (на снимката) в източната част на Ню Йорк през 2001.

Заедно с групата The Daktaris Аnd Antibalas формират част от ранната нюйоркска афробийт сцена и са в основата на световния подем на жанра в момента.

Луго търси нова музикална посока, ентусиазиран от примера на своите приятели от Antibalas, както и от наследството на Фела Кути (Fela Kuti), Джеймс Браун (James Brown) и Fania All-Stars и от мощта на живите изпълнения на банди  като Бед Брейнс (Bad Brains) и Мано Негра (Mango Negra).

Първоначално създадена като традиционен афробийт ансамбъл, групата се състои от 14 музиканти от различни части на света. В резултат на постоянното преминаване на всевъзможни изпълнители през състава, първите месеци се оказват трудни за събиране на групата за живи изпълнения. През този период Луго среща английския тромбонист Крис Мороу (Chris Morrow). Той е единственият от групата в момента, който е неин член от самото начало.

Начинът на композиране на Луго е силно повлиян от пънка, рока и регето и вместо да разчита на по-джазовите инструментали, както повечето афробийт групи, парчетата на Луго се отличават с повтарящи се вокални рефрени, които целят да завладеят и енергизират публиката по време на живите изпълнения. Техните изяви също се отличават драстично от тези на колегите им в жанра. Изпълненията на Коколо са изпълнени със заряд и доста по-близки до рок концертите - още едно доказателство за влиянието, което Бед Брейнс и Дъ Клаш (The Clash) оказват върху тях.

Първоначално замислена като традиционна афробийт група, Коколо бързо развива доста по-остро звучене, често с бързи и изразителни ритми от повечето подобни на тях групи. Въпреки че музикантите пеят основно на английски, в репертоара им са още парчета на испански и португалски.

Обикновеният, "прост начин на живот", е присъщ на гостите. Те са почитатели са вижданията на Джак Кришнамурти, чийто концепции са оказали силно влияние върху текстовете на песните от втория албум "More Consideration". "Живей по-пълноценно, консумирай по- малко… с повече радост и по-малко стрес", пише на обложката на диска. Групата участва в благотворителни акции, набира средства за проекти на различни каузи и организации като "Силна младеж" за подпомагане лечението на СПИН, взима участия в активности относно опазване на околната среда.

Билети на цена от 15 лева в предварителна продажба и 20 лева на място - чрез www.eventim.bg; www.ticketplus.bg ; www.ticketsbg.com ; www.ticketstream.bg

Още - на:

http://www.kokoloonline.com/

http://www.myspace.com/kokoloafrobeat

http://www.youtube.com/watch?v=VPO-r2JKsh
8

http://www.youtube.com/watch?v=u-X6lZr_Bfc

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички