Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni

Майк Портной (Дрийм Тиътър) с екипи на футболните ни национали


Майк Портной (Дрийм Тиътър) с екипи на футболните ни национали

4730

Наближава "Калиакра Рок Фест 2009" и получаваме поредна доза интересни новини за него от "Жокер Медиа":

"Емблематичният Майк Портной от Дрийм Тиътър, когото посрещаме на 3 юли на сцената на "Калиакра Рок Фест 09", е решил да се премени в екип на националния отбор по футбол на България. Забележителният барабанист, който се оказва и запален фен на футбола, е поискал от организаторите в Каварна да го чака оригинален екип на звезда от националния ни отбор.

От "Жокер Медиа" и Община Каварна вече са готови с цели два екипа: номер 9 на капитана Димитър Бербатов и номер 19 на халфа Стилиян Петров.

Колекцията от футболни и баскетболни екипи на барабаниста-перфекционист ще бъде попълнена с тези на родните звезди, а на кой от двамата е по-голям фен - ще разберем на 3 юли в Каварна. За пореден път виждаме, че няма разлика между феновете на рока и спорта, а може би и поради тази причина Дрийм Тиътър имат едни от най-верните фенове в света. Точно преди 7 години, прогресив бандата за първи път беше в София и показа на българските си фенове на какво е способна на живо. Какво ни очаква този път в Каварна, и то само броени дни след официалната премиера на десетия студиен албум на групата - "Black Clouds & Silver Linings" - можем само да предполагаме!

До датата 23 юни, за когато е насрочена премиерата на албума, легендарните John Petrucci и Mike Portnoy, James LaBrie, Jordan Rudess и John Myung, всяка седмица ще пускат по един кавър на шест от своите любими парчета, които ще са и бонуса в новото CD. На финала на "Каликара Рок Фест 09" ще видим петорката в оригиналня си състав, а те вече показаха топло отношение към българската публика, като дадоха няколко интервюта за българските медии.
   
Традиционният вече фестивал "Калиакра Рок Фест" тази година ще се проведе за четвърти път в Каварна в периода 1 – 3 юли. На 1 юли на фестивалната сцена ще стъпят за първи път в България - култовите Мотли Крю. Те ще са в оригинален състав и съпорт от бандата на Лорън Харис. На 2 юли ни очаква изцяло немска рок вечер с легендите Скорпиънс, подкрепени от Блайнд Гардиън и Едгай. Финалната вечер ще бъде оглавена от Дрийм Тиътър, а преди тях ще се срещенем с още една прогресив банда, с много фенове в България Синик.

И тази година един от притежателите на тридневен билет за "Калиакра Рок Фест 09" има уникален шанс да спечели най-рокерската награда - чисто нов мотоциклет! Той ще бъде изтеглен след приключване на фестивала лично от кмета на Каварна – г-н Цонко Цонев. Билетите за фестивала са в продажба в Билетния център на НДК, мрежите на "Ticketstream.bg" и "Eventim.bg", с цена: за тридневен билет – 100 лв., за еднодневен билет - 55 лв.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички