Метълкор вълната Architects за първи път в България - част от Burgas Summer Live 2023. While She Sleeps, Heriot и Expectations ще ударят преди хедлайнърите


Метълкор вълната Architects за първи път в България - част от Burgas Summer Live 2023. While She Sleeps, Heriot и Expectations ще ударят преди хедлайнърите

1563

Британските метълкор машини Architects идват за концерт в България на 27 юли.

Събитието е в афиша на Burgas Summer Live 2023 - част от поредица концерти на Fest Team, която се провежда на пристанището в морския град това лято в партньорство с Културно-масова дейност и с подкрепата на община Бургас.

С тази нова дата и Architects като хедлайнър и заедно с всички останали актуални имена от световната сцена в програмата за Burgas Summer Live, събитията в Бургас го превръщат в точката на кипене това лято не само за меломаните в България, но и за чуждестранните гости на града.

Сред планираните ивенти в Бургас това лято публиката лесно може да открие музика от почти всяко съвременно актуално течение – от блестящото електро диско през инди попа, от арт рока през електро-индустриалния рок до крайните представители в тежкия жанр – метълкор гигантите Architects.

Бандата е създадена от двамата братя близнаци Dan и Tom Searle в Брайтън, Великобритания, през 2004 година. Architects имат няколко награди Kerrang! Редуващите им се ембиънт китарни пасажи и чисти вокални хармонии с интензивни сола и агресивни вокали са сочени за явление на световната метъл сцена. Миналата година британската петорка извади своя десети албум "the classic symptoms of a broken spirit", който надскача в музикално отношение всичките им издания досега и се занимава с мрачни социални теми, но по шеговит начин. Той е много по-индъстриъл и електронен от останалите, а текстовете са философски - за това, което причиняваме на планетата си, за колективната травма и колко е трудно понякога да погледнеш два метра по-далеч от носа си.

While She Sleeps, Heriot и Expectations ще свирят преди хедлайнърите.

While She Sleeps е британска метълкор банда, създадена през 2006 г. и популярна с енергичните си изпълнения и тежък звук. Пробивът им идва през 2012 година с издаването на дебютния албум "This Is Six", продуциран от Карл Браун, който достига 25-то място в класацията за албуми в Обединеното кралство. Успехът на дебюта им позволява да започнат мащабни турнета, като споделят сцени с известни изпълнителни като Bring Me The Horizon и самите Architects. С пет успешни издания зад гърба си, квинтетът от Шефийлд продължава възходящата си траектория като независима група със собствен звукозаписен лейбъл "Sleep Brothers" като това им помага да изградят директна връзка с фен базата си. Концертът на While She Sleeps на 27 юли ще бъде първият им в Бургас.

Създадена в София през 2009 година, Expectations е хардкор банда, която си спечели силни позиции като един от най-изявените поддръжници на ъндърграунд пънк ядрото на местната сцена. Стилът на състава смесва мелодика с хардкор, а в текстовете им са заложени ясно изявени принципи и силни послания. С четири студийни албума - включително последния "Heartless, Shallow Аnd Cruel", групата разказва десет различни истории чрез своите песни, изследвайки емоциите, които съпътстват човешкия животи конфликтите, които те създават понякога. През годините Expectations изнасят многобройни концерти и предприемат турнета из цяла Европа, споделяйки сцени с групи като Parkway Drive, Stick Тo Your Guns, Comeback Kid и Bane.

Heriot са последното попълнение в "тежкия" ден от Burgas Summer Live. Динамични и енергични, музикантите завладяват публиката с уникалната си смес от индустриални звукови пейзажи, ефирни вокали и мощни и агресивни дисторжъни. Създадена през 2015 година в Англия, групата бързо се утвърждава като движеща сила на метал сцената. Музиката на Heriot не се поддава на лесна категоризация. Звученето им може да се опише като неконвенционално изобретение, в което съжителстват контрастни елементи. Същността на британците лежи на острието на бръснача, между разрухата и лекотата, създавайки сурово и катарзисно преживяване с тяхната музика. Групата е спечелила широко признание и привлича вниманието на издания като Kerrang!, Rock Sound, Revolver, Knotfest и Daniel P Carter от Radio 1
  
Метълкор събитието във Фейсбук е тук.

Билети - в мрежата на Ticketstation

Информация за всички предстоящи събития на Fest Team може да намерите на festteam.bg, ticketstation.bg и в социалните мрежи.
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички