Митко Щерев представя книга и диск с филмова музика


Митко Щерев представя книга и диск с филмова музика

6746

"Забравих си часовника на пианото" се нарича автобиографичната книга, която Митко Щерев ще пусне на литературния пазар в края на този месец.

Към нея върви пакетно и албумът "Филмовата музика на Митко Щерев".

"Забравих си часовника на пианото е смешен, провинциален лаф от 50-е и 60-е години, когато никой - поне в родния ми град Ямбол, нямаше нито пиано, нито часовник, а още по-малко имаше откъде да ги купи. Аз само свих крилатата фраза за книгата", казва вдъхновителят на Диана експрес.

Творбата се състои от 3 части: първата е своеобразен дневник от 1953 година насам; другата е историята на Диана експрес от 1974 година насам, в третата композиторът коментира развитието на родната музика, произхода на световната поп и рок музика и за това как тя нахлува в България.

"Една пета от дневниците е посветена на Емил Димитров и на неговия оркестър Синьо-белите", поясни Щерев, който започна кариерата си именно от този бенд. Лили Иванова е упомената само с инициали.    

Дискът пък е записан с 40 души симфоници, дирижирани от Илия Михайлов, в Първо студио на БНР. За него композиторът е селктирал най-добрите пиеси от своите 30 игрални филма и 6 ТВ сериала.

"Това са 12 абсолютно преаранжирани изпълнения, които - спокойно мога да кажа, са есенцията на творческия ми живот. Продуктът е на световно ниво", доверява 63-годишният музикант.

Митко се стяга за презентация на книгата и диска във Варна, Ямбол, Велико Търново, Пловдив и София, подкрепен от 7 души симфоничен оркестър.

Още отсега замисля голям концерт за Великден най-вероятно.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички