Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден

Музата на Alex и Dessy в полет


Музата на Alex и Dessy в полет

4296

Александър Христов и Десислава Георгиева (Alex & Dessy) са обещаващ млад дует, готов с дебютното си авторско парче "Musе" и видеоклипа към него, чиято премиера е точно в полунощ във vbox7 на 8 юли (вторник).

Противно на превеса от агресивната и остро провокативна музика, която се налага напоследък у нас, Alex & Dessy залагат на нежно и мелодично парче с акцент върху красивите неща в живота.

"Идеята на песента е да накараме хората да спрат за малко, да се откъснат от забързаното си ежедневие, да се потопят в един друг свят, да дадат свобода на емоциите, мислите и мечтите си. Свят, в който красивите илюзиите са реалност, а любовта е навсякъде около нас, във всички тези малки неща, които ни носят усмивки. Тя е двигателят и музата ни в живота", споделят музикантите.

Двамата се запознават в Нов Български университет, където Алекс учи "Джаз китара" и "Тонрежисура", а Деси е част от класа на Камелия Тодорова в специалност "Поп и джаз пеене". Докато Алекс е повлиян по-скоро от рок, алтърнатив рок и блус, то Деси се увлича по джаз, соул и фънк. Алекс е познат в средите и като един от финалистите в първото издание на "Голямото междучасие", ентусиастки проект на музикантите от  D2 за откриване на таланти от училищни банди. Двамата намират сходство в музикалните си нагласи и създават своя общ проект, като "Muse" е само началото, а предвид жанровото многообразие в интересите им, Alex и Dessy обещават приятен микс без да рамкират музиката си в един или друг стил.

"Muse" e по текст и музика на Alex и Dessy. Китарата е записана от Алекс, басът - от Дани Огнянов, а барабаните от Деян Илиев, участник в още много родни проекти като Southwick, Del Padre и Low Step.

Тийзър към "Muse" - на:
http://vbox7.com/play:b15a9efde9

Страницата на Alex и Dessy във Facebook:
https://www.facebook.com/Alex.and.Dessy

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички