Народът срещу Конкурент!


Народът срещу Конкурент!

6733

Гръм от негодуване удари в Интернет пространството, буквално часове след като бе обявено, че Конкурент ще подгряват концерта на AC/DC на Националния стадион "Васил Левски", утре, 14 май.

"Ще ми стане, дай ми време" - ето този рефрен от песен на Конкурент не искат да слушат феновете на гостите.

Повечето от тях май не се сещат за другите им парчета, толкова са безлични, писа "24 часа".

461 души вече се организираха в група във "Фейсбуук" срещу Конкурент като съпорт на австралийците. Най-нежното им предложение е вокалът Емил Анчев и компания да бъда посрещнати с домати. Всъщност - има и по-елегантен начин: просто елате на концерта след 20.30, когато българите ще са свършили да пеят. Връзката на групата с митичните гости е бившият басист Петър Петров, който сега е шеф на "Болкън Ентъртейнмънт Къмпъни", организатор на концерта.

"По-добре Веско Маринов", пише един от участниците във "Фейсбуук" група, озаглавена "Не искам Конкурент да подгрява AC/DC".

"Пак срам за българската публика. Това ли е групата, която да подгрява събитието на годината? Което и да е събитие? Нямаше ли по-достойни банди от тази читалищна самодейност? Онзи бездарник (Емил Анчев) пак ще мята стойката на микрофона и ще се дере: "Не ви чуваааам!". Ами никой и не иска
да те чува!", са само част от "милите думи", написани в Интернет пространството по адрес на българската банда.

Освен всички "любезни" коментари феновете на групата против Конкурент са измислили и подобаващ начин за посрещането им на сцената. По този повод са пуснали запитване на страницата. Анкетата гласи следното:

Как да посрещнем Конкурент?
а) с домати;
б) с освирквания;
г) със средни пръсти.

Така че бандата да се подготви за 40-минутен отпор от страна на недоволната публика.

Подозрения за избора изникнаха най-вече поради факта, че организаторът на концерта им в София и шеф на "Болкън Ентъртейнмънт Къмпъни" Петър Петров е бил бас китарист на "Конкурент" от създаването на групата до 1996.

"Всички си мислят, че сме подгряваща група заради Пепи Петров, но това не е вярно. Бяхме избрани сред няколко български банди лично от мениджмънта на AC/DC. Едното няма нищо общо с другото. Петър Петров отдавна не свири в Конкурент. Ние сме приятели, естествено. Но той си е човек бизнесмен и си гледа неговите неща. На него му е все едно кой ще бъде от българска страна. Той там няма думата. Те казват "дайте да чуем" и после му казват - тези са", обясни гласът на групата Емил Анчев (вляво на снимката, с Явор Недев).

Освен на българска сцена Конкурент ще подгряват за AC/DC и в Букурещ два дни по-късно. "Това е признание не само за нас като музиканти, но и за българската музика като цяло", обясни още Анчев.

Групата ще излезе на сцената около 19.30 ч за 30-40-минутен сет.

"Не е важно кой на кого е бил бас китарист и дали има шуробаджанащина. Важното е дали Конкурент ще останат в историята на българската музика, а това не зависи от факта, че ще подгряват AC/DC", е мнението на най-известния блусмен в родината ни - Васко Кръпката. "Пък и за мен е глупаво да си подгряващ на някого, тъй като публиката е дошла и чака с нетърпение хедлайнъра. Феновете са най-важни", допълни още той.

Някои от участниците в групата във "Фейсбуук" са предложили Ахат като най-успешна съпорт банда за рок събитието на годината. Басистът Денис Ризов отрече те да са били в числото на кандидатите да подгряват AC/DC.

"Нас никой не ни е поканил. Българско е, но не е музикантско да плюя по колеги. Стига сме злобяли, нека да си подгряват момчетата. Това е толкова благодатно събитие, а ние пак го побългарихме. Защо не направим група "за" нещо, а не "против". На който не му се гледа Конкурент, да отиде по-късно. Пък и в крайна сметка на кого му пука кой ще подгрява. Въпреки че аз съм ходил на концерт на Аеросмит само защото Екстрийм подгряваха. Те са ми любима група. Така че и на концерта ще има поне трима души, които ще се изкефят на Конкурент", обясни още Денис.

Очаква се на Националния стадион да пристигнат над 50 000 души, които тръпнат да видят AC/DC.

Независимо дали ще дойдат в 15 в 19.30 или след 20.30 ч, когато Конкурент вероятно ще са свършили да пеят, феновете ще бъдат пускани на стадиона. Всъщност по всяко време, тъй като някои от тях пътуват и е възможно да закъснеят.

Вратите няма да бъдат затваряни, обясниха от "Вирджиния Рекърдс", които държат връзките с обществеността за изявата.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички