Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден
Легендарната група Rage на 40. Вестфалски пауър метъл в столичния клуб "При Черепите"
Актуалните британски пост-пънкари  Squid ще ударят в столичния клуб Pave
Димитър Аргиров и Соня Чакърова с нов албум и концерт на 5 октомври. Песенни следи
Световната поп оперна сензация Il Divo пристига за концерти в Пловдив и Варна
Оркестър Камчия, TDK и Evitceles представят България на престижния сръбски фестивал Changeover
Богата музикална програма в "Топлоцентрала" през октомври
Съвместен десант на Contortion, Carved Memories и Melinoë у нас: Unravelling Europe - United In Metal
Броени дни до концерта на Kalandra и Lili Refrain в София

Обявиха героите за сцена Elektrana на Exit 2011


Обявиха героите за сцена Elektrana на Exit 2011

4531

Вече е ясна програмата на една от най-свежите сцени на фестивала Exit (7-10 юли) в Нови Сад - Elektrana.

Elektrana се появява през 2005 с идеята да запознае многобройната публика с изгряващите имена на местната електро сцена. Elektrana подкрепя младите таланти, както и изпълнителите, които все още не са се изявявали на фестивала. Сцената обещава електро, електро-поп и синт-поп чудеса за седми път начело с The Hacker, Alexander Robotnick, Anoraak и Futurecop тази година.

Тъмната страна на електрото - серията Neon Nacht, ще бъде представена от френския артист The Hacker. Създателят на механични сънища (последният му албум се казва "Rêves Mécaniques") ще бъде придружен от друг френски електро гуру, базиран в Париж - Gesaffelstein. Гостите ще бъдат подкрепени от хърватската група Hemendex. Изпълнителите определят музиката си като "това, което през 1983 можеше да се представи за близко бъдеще". Съпорт ще бъдат и белградчаните от Zastranenie, познати с техния химн "Gej Sloveni" ("Гей славяни", пародия на бившия югославски химн "Хей, славяни"), ню уейв електро любителят neoModern, както и итало-диско представителят Grof K.T.I.

Италианският продуцент Alexander Robotnick ще миксира итало-диско и осемдесетарски ню уейв, както и електро-хаус и прогресив-хаус. Той изразява своята автоиронична представа за любителите на винила и колекционерите на Italo High Energy Disco от 80-е чрез една от най-известните си песни "Obssesion For The Disco Freaks". Присъстващите ще се насладят и на синт-денс шоуто на британския диско дует Den Haan. То е наречено от DJ Mag "мачо диско". Ние предпочитаме да му викаме "къмпинг електро", а вие може сами да му дадете наименование по ваш избор, когато видите и чуете "Gods From Outer Space", обясняват организаторите. Местни представители за тази нощ са Synthematic, белградчаните Navigatorz, Mr Cash, Alavux и LaG.

Хедлайнър в събота вечер, 9 юли, е френският продуцент, певец и мултиинструменталист Anoraak. Дебютният му албум "Wherever The Sun Sets" е перфектно съчетание от итало диско, фънк в стил Мотаун (Motown) и поп. Показателен за саунда на госта е сингълът "Nightdrive With You". Същата нощ ще се представи и англичанинът Cinnamon Chasers, ню диско псевдоним на музикалния продуцент на Russ Davies. Събитието ще бъде подправено и от суперуспешното парче "Luv Delux" и много други. Един от най-влиятелните електро артисти за 2010 -  Grum, стоящ зад популярния трак  "Through The Night", също ще се изяви на Elektrana. Наред с представителите на шведското дуо Tracasseur, феновете ще имат среща с местните артисти Shiz Tirkiz, Mishu Mitsubishu и Ninjaboy.

Футуристични синтезатори и жизнерадостни припеви характеризират саунда на британците Futurecop. Музикантите описват своето звучене като  "осемдесетарска анимация и сблъсък с 21-ви век с неизбежните инди-електро-поп последствия". Осемдесетарската естетика ще бъде подсилена от страна на гръцкото синт-поп дуо Marsheaux. Финалът в неделя е поверен на местните alterTainment, Boris Milićević, Retro i Vito и Dead Trash Superstar.

На Elektrana са дебютирали много местни, регионални и европейски изпълнители - като Hadouken и Lollobrigida например, които стигнаха до Главната сцена миналата година. А тази година ще разтресат Fusion сцената.

Междувременно станаха ясни и участниците на легендарната Денс арина. Това са Maya Jane Coles и Груув Армада (Groove Armada), които пристигат с новото си шоу - Red Light ‘Decks & FX. Тяхната изява е на 9 юли, събота. Груув Армада се превърнаха в една от най-любимите и най-продаваните денс банди в последните години. Диджеите, които са и продуценти, се радват на огромен успех с втория си албум "Vertigo" (1999), който достигна платинени продажби в Обединеното кралство. Шестият студиен албум на тандема - "Black Light" (2010), бе шумно приветстван и получи номинация за "Грами" (Grammy) за най-добър електронен диск. Andy Cato и Tom Findlay са отново зад пулта, за да побъркат публиката с новия си проект "Red Light", убедени са организаторите.

Ден по-рано, в петък, на 10 юли, на същото място ще се появи момичето от обложката от майското издание на популярното британско клубно списание Mixmag, госпожица Maya Jane Coles, сочена за новата карлица на ъндърграунда. 23-годишната изпълнителка е сред най-талантливите диджеи на 2011.

Мини-албумът, издаден от лейбъла на Frank Roger - Real Tone, привлече вниманието върху нея. Хитовият й сингъл "What They Say" достигна 1-а позиция в класацията Beatport за дийп хаус. Maya бе номинирана за най-добър млад продуцент от DJ Mag. Освен на Exit, тя ще участва в събития като London’s Fabric, Batofar, Watergate и дори Glastonbury тази година.

Фестивалът ще отвори врати за повече от хиляда доброволци от цял свят, които ще имат шанса да преживеят невероятни приключения, работейки в различни сектори на изявата тази година - маркетинг, протокол, прес център, програма на продукцията, участие в строежа на сцените, барове, вход, акредитация, охрана, във фестивалното селище и още много други.

Заявяването за участие е между 1 и 15 май. Младите хора могат да се заявят чрез форма за участие, достъпна на сайта на Exit.

Доброволците ще могат да посетят събитието безплатно, пак без пари ще нощуват в селището. А когато смяната им приключи, ще имат на разположение също така безплатна храна и напитки. След края на фестивала ще получат сертификат, удостоверяващ тяхната доброволческа работа - допълнителна референция в техните автобиографии.

Програмата за доброволци на фестивала Exit беше един от най-големите проекти от този род в Сърбия за 2010. Над 2 200 човека кандидатстваха, от които бяха избрани 600 от Сърбия и други страни като Канада, Русия и Австралия. Тези хора придобиха безценен опит на фестивала и си изкараха чудесно, припомнят организаторите. Участвайки като доброволци, ще развиете чувство за принадлежност, ще се научите да работите в екип, ще се запознаете с хора от цял свят, ще усъвършенствате чуждоезичните си познания и ще придобиете представа какво означава организацията на такава мащабна изява, допълниха от щаба на феста. Специална част от задълженията на доброволците са екологичните уъркшопове, където фестивалци бъдат обучавани с прилагане на технологичните енергийни източници, обогатявайки познанията си за състояноето на екологичната обстановка.

Доброволците ще бъдат ангажирани на смени от по 6 часа от 4 до 12 юли.

Всички, които желаят да станат част от Exit 2011, могат да поръчат билети в мрежата за продажба на Ticket Pro или онлайн на: www.ticketpro.bg

Повече инфо за Exit - на:

www.exitfest.org
http://bit.ly/exitbulgaria 
twitter.com/ExitBug  
http://www.facebook.com/#!/ExitBG

Снимки от Exit 2010 - на:

http://www.flickr.com/exitfestival

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички