Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Официално изявление по повод липсата на подгряващи на Пол Гилбърт


Официално изявление по повод липсата на подгряващи на Пол Гилбърт

4997

Няколко дни след концерта на Пол Гилбърт (Paul Gilbert) в Пловдив, получаваме официална информация от организаторите на шоуто, с подробности какви са причините да няма участие на български подгряващи музиканти на него:

"Един от най-техничните китарни виртуози на всички времена – Пол Гилбърт – направи забележителен концерт на 18 октомври в Панаирна палата 2 в Пловдив. Концертът беше организиран от Община Пловдив и "София Мюзик Ентърпрайсис" и се проведе в рамките на "Есенен Салон на Изкуствата 2008" - Фестивал на китарата.

Концертът започна в 21:25ч – съвсем навреме, за разлика от масовото впечатление, че артистът е закъснял с повече от час. По график участието на Пол Гилбърт трябваше да започне точно в 21:30ч., а преди това беше планирано той да изнесе урок – майсторски клас. Забавянето се получи заради българските участници във фестивала – Веселин Койчев, Иван Лечев и Цветан Недялков, които трябваше да бъдат на сцената в 20:00ч. Акустично трио по свое желание отказаха участието си под предтекста, че „няма да се качат на сцената, когато някой им нареди, а когато те поискат”.  В медиите се появиха изявления на Иван Лечев, че „групата не попълва дупки” и че са се почувствали обидени от наложеното от ситуацията изчакване.

Никой от страна на организаторите не е подценил музикантските възможности или авторитета на българските изпълнители. Просто при всички случаи приоритет за репетиции и саунд-чек има гостуващият изпълнител, а съпорт групите би трябвало да се съобразят с неговия график. Действително, саунд-чекът за българската група беше предвиден да се случи от 17 до 19ч., но поради забавяне на артиста и техниката на българо-румънската граница, този час беше променен на 11ч. Всички технически екипи, осигуряващи концерта, както и организаторите, бяха готови с построяването на цялата сцена и апаратура точно в 10:30ч. Българската група Акустично трио отказа предложения час за саунд-чек с мотива, че „организаторите ги разиграват”. Още повече, че те имаха на разположение и целия следобед до 16ч. за саунд-чек и отново не намериха подходящо време за това.

Становището на "София Мюзик Ентърпрайсис" за създалата се ситуация е следното:

1. Музикантите от Акустично трио са решили, че е под достойнството им някаква си чуждестранна звезда да определя техния график, защото е всеизвестно, че българските музиканти са най-големите звезди
2. Триото просто обича да си поспива до късно и този ранен час за саунд-чек ги е напрегнал
3. Вероятно българските музиканти са се изплашили от мощта и класата на Пол Гилбърт  и са решили да не се излагат - нещо, което последвалият смазващ концерт доказа.

Билетите, закупени за този концерт, както вече съобщихме, ще важат без заверка за евентуален бъдещ концерт на триото. Желаем им успех! Тогава няма да го има Пол Гилбърт да им пречи..."

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички