Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден

Още веднъж Великден тази година с ФСБ Симфони в София


Още веднъж Великден тази година с ФСБ Симфони в София

3852

Специално създадена програма на ФСБ с най-големите хитове от 35-годишната кариера на групата, както и песни от последния й албум "ФСБ точка" са в репертоара на големия Великденски концерт на митичните музиканти в София.

Както MySound.bg вeче огласи, той ще се състои в зала 1 на НДК на 20 април. Ветераните ще се представят проекта ФСБ Симфони с Пловдивската филхармония и хора на ансамбъл Тракия. По необикновен начин ще прозвучат песни, инструментални пиеси и балади, които вълнуват три поколения фенове.

Магията на симфоничния оркестър, съчетана с въздействието на рока, е нов подход в неизчерпаемите идеи на ФСБ.

Въпросът, който изниква в съзнанието, е как симфоничната оркестрация се слива и дообогатява музиката на състава. А отговорът идва с обяснението на главния виновник за появата на проекта, Румен Бояджиев младши: "Музиката на ФСБ се е развивала толкова много през годините, че в един момент рамката на изразните средства в рока й утеснява. Тогава идва необятното поле на класиката - като форма и дълбочина. Мисля, че това ги накара да потърсят възможностите на симфоничния оркестър - най-съвършения от всички инструменти за възпроизвеждане на музика, създаден от човека. С огромния си колорит и неизчерпаемо звуково разнообразие той може да превърне и най-простичката музикална тема в мащабна симфония, пищна опера, грандиозна духовна творба".

"Оркестърът има божествена, космична сила на въздействие. Той шепне, разказва, илюстрира, страда, радва се заедно с нас, увлича ни в поток от емоции, понякога удря толкова силно, че не можем да помръднем и оставаме като хипнотизирани. Бях изненадан от заложеното в музиката на ФСБ. Какъв потенциал и колко енергия има в нея. Аз съм израснал с тази музика, с техните песни, но едва сега, когато започнах да ги преобразувам в един по-класически вид, осъзнах колко скрити възможности имат мелодиите, хармонията, детайлите от аранжимента", признава синът на Румен Бояджиев (на снимката вляво).

За първи път български музиканти осъществяват такава мащабна продукия - 100 души на сцената - инструменталисти, певци, гайдари под диригентството на маестро Григор Паликаров. Големият състав на симфоничния оркестър, народният хор, рок групата и младото поколение на гост-музикантите, обединени с музиката на ФСБ, са наистина нещо обещаващо.

Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев споделят своята осъществена мечта с приятелите от София, с надежда за истинско и вълнуващо преживяване с българската музика и вярната й публика.

Още - на:

http://fsb.bg 

Билети за концерта ФСБ Симфони - на касата на НДК, както и в мрежата на: http://ticketplus.bg, в "Дюкян Меломан", в магазините "Ориндж", "Техномаркет", "Пикадили", "Фотосинтезис".

Цените на пропуските са от 30 до 60 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички