Отряд 13 атакува затвора. Jailhouse rock


Отряд 13 атакува затвора. Jailhouse rock

5425

Концертът-промоция на дебютния албум на затворническа рок банда Отряд 13 предизвика мощен рок трус в затворническото общежитие "Казичене" завчера.

На хепънинга бе представен дебютният албум „От другата страна”. На въпроса защо, момчетата от групата отговориха кратко и ясно – „оттук започна всичко и е редно да завършим първия цикъл точно тук”.

Продукцията бе записана по време на престоя им в затвора и впоследствие бе смесена, докато музикантите излизаха един по един от къщата на Темида. Албумът съдържа 10 авторски песни, а като гост музиканти в тях се изявяват Наско от Б.Т.Р. (на снимката - в акция), Красимира Семерджиева, сборен състав от музиканти на Софийската филхармония под диригентството на Владимир Джамбазов.

Спектакълът предложи много пандизчийски изненади. Освен официално поканените гости и журналисти, по-голямата част от публиката бяха лица, лишени от свобода, изтърпявайки своите присъди в затворническото общежитие. Въпреки лошите метерологични условия, бандата излезе и демонстрира неповторим стил, извозена от коли на съдебната охрана и съпроводена от полицейски патрулки с включени сирени.

Музикалният фон бе изпълнен със звуци на вериги и тряскане на килии. След като момчетата заеха своите места на сцената, интродукцията на първото им парче - „Партия шах”, бе слята с изумителния старт на събитието. Водещ бе небезизвестният комик и продуцент на групата – Владислав КарамфиловВъргала, който здраво качи адреналина. Събитието продължи с появата на Красимира Семерджиева – гост вокал в деютното парче „Няма никой до теб”. Тя бе облечена така, че накара нестандартната публика да втренчи очи в сцената. Песните на бившите затворници имат социално послание – а именно, че не е модерно да си бандит.

На представянето на две от тях атмосферата се нагорещи от танцуващи девойки. Сред бурните аплодисменти взе участие и Наско от Б.Т.Р. Уникалният му глас прозвуча в песента „Един миг преди”. В кулминацията на спектакъла се появиха 8 красиви момичета – сборен състав от Софийска филхармония. Всичките те, официално облечени, заеха своите места зад иснтрументите. На сцената излезе и Владимир Джамбазов, който дирижираше оркестъра на последното парче от албума – „Историята на Х.П.” Този финален щрих обърна прожекторите към една друга светлина за групата, а именно, че музиката не е само вдигане на шум. След светлинните и пироефекти изявата завърши с бурни овации от страна на гостите.

Специално за кетъринга на събитието се грижеха лишени от свобода, които се водят на работа в затворническата столова. Менюто се състоеше от леща и хляб – обедът на затворниците.

За всички почитатели на групата, които искат да си закупят нейния първи диск, могат да го направят директно през сайта на групата – www.otriad13.com

За целта е нужно да оставят координати за куриерската фирма, която ще го достави директно до техния дом или офис.

Албумът се продава в разпространителската мрежа на "Орфей Мюзик".

Още на www.inbox.bg/otriad13

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички